![]() |
Errori na SSD-u
Imam problema s SSD-om, kad zapisuje podatke ponekad desi neki error pa file bude neupotrebljiv, ili file koji je odavno zapisan postane corruptan i neupotrebljiv. Napravio sam upravo reinstall windowsa, valjda 5. put dosad, pritome obrisao MFT s diska. Prvi boot, instalirao par osnovnih programa, otvorio radeon settings, bum sruši se i blue screen memory managment error. Restart, notifikejšn "drive has errors", napravim repair i više ne mogu instalirati većinu programa, neki system32\mscms.dll error. Nove winse sam stavio je rje u prošlima corruptan bio power management system, npr proc uvijek u turbo modu, nemogu mjenjati power plan i sl. Očito je zrel za reklamaciju, ali svi programi za provjeru diska mi javljaju da je u perfektnom stanju, uz 91% healtha, pa zato nisam siguran što će reći servis. Uz to, ne znam da li trebam formatirati disk prije reklamacije? Disk je kupljen u Protisu, čuo sam loša iskustva o njima u vezi reklamacija, ali zar nije to sve do uvoznika/servisera?
|
na drugom PC-u probao?
|
Nisam, probat ću ga u laptop stavit i reinstalirat winse. To bi trebalo eliminirati loš kabel ili sata kontroler kao mogući problem, jel tako?
|
Tako je, proba u drugom PC-u će ti eliminirati mogućnost problema sa samim PC-em u kojem ti je bio SSD
Ako će ti na laptopu biti isti problem onda ti je sigurno problem u samom SSD-u |
Probao sam ga u laptop stavit, instalacija winsa i updatea prošla dobro, napravio chkdsk i sve OK. Kopiram hrpu podataka s kompa na laptop, napravim chkdsk i izbaci brdo errora. Znači da je prdnuo, ide na reklamaciju u ponedjeljak.
|
cisto informativno, o kojem disku se radi?
|
OCZ ARC 100 120GB, iz "moj komp"
|
dali si primjetio kad sata crc error na njemu? na mom su pojavilo par desetaka u dva navrata ali poslije toolbox opet prikazuje 0
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:27. |