PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T COM - ZAMJENA ROUTERA (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=282344)

JOHNIIC 23.11.2016. 21:14

T COM - ZAMJENA ROUTERA

Poštovanje

..prije nekih 15ak dana dobio je ćaća telefonski poziv od t coma da su mijenjali nešto u centrali i da šalju novi router a da ovaj stari uzimaju nazad.

Ponovo sam zva tcom da provjerim da nije neka navlakuša, i točno, potvrdili su da je tako. Promjena routera. Bez ikakvih dodatnih detalja.

Danas je došao paket Hrvatskom poštom, sreća pa sam spavao duže danas :) a nitko nije tio ništa potpisivat bez mene nit preuzimat..
Meni moj router radi i ja sam zadovoljan.

Dali tko ovdje zna o čemu se radi?
Kakva promjena?
Koji je novi model routera koji se dobije od t-com?
Jesmo li obvezni preuzeti ruter?
Dali se to šta plaća?
dali se ugovor produžuje?
Kakve cake?

Svaki info je dobrodošao

Hvala!

Forace 23.11.2016. 21:21

A da si nazvao korisničku i pitao? Može biti svašta od uklanjanja splitera iz priče preko prelaska sa ADSL1 na ADSL2 ili VDSL .... A nije ni da si baš dao što sad imaš tj. kakvu konfiguraciju ?

JOHNIIC 23.11.2016. 21:24

ma zvao sam ih..
..nisu htjeli ić u detalje

inače, THOMSON TG 782
1MB/s

Forace 23.11.2016. 21:29

Definiraj "nisu htjeli ići u detalje" - ako ih pitaš moraju ti odgovoriti pogotovo na ova pitanja o plaćanju i produljenju ugovora ....

Ag008 23.11.2016. 21:51

Riječ je da te prebacuju na vdsl, vjerojatno je izgrađen FTTC blizu tebe i dobivaš novi vdsl router (speedport ili zte), ništa neobično, mnogima mijenjaju.

Mirkopoter 23.11.2016. 23:27

Koju brzinu si imao, a koju imaš sad? Edit: tek sad skužio da nisi ni preuzeo modem.. eh

Vjerojatno besplatno povećanje brzine za koje ti treba novi modem.

Papandopulo 24.11.2016. 12:10

Meni su u drugom mjesecu ove godine isto hrvatskom poštom poslali Speedport pošto su nekoliko dana prije postavili optičku infrastrukturu. Vjerojatno je to što drugi kažu - prebacuju te na VDSL ili je čak možda optika uvedena u tvoju zgradu?

Froxie24 24.11.2016. 13:58

a što će mu to, vidiš da mu je stari ruter dobar... :)

Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk

Mommistake 24.11.2016. 14:12

Dobar mu je za brzinu ADSL-a. Ne znam što mu znači 1mb/s.

Je li fakat 1mb u sekundi ili je 1mbit u sekundi?

Ako je 1mb u sekundi to je oko 8mbit/s brzina, i taman je na granici VDSL-a i ADSL-a. Možda zato.

Ako je 1 mbit/s onda je fakat čudno.

Sve iznad toga će trebati novi ruter. Ako nije mijenjao brzinu ili zatražio išta slično čudno je da oni random mijenjaju ruter.

Andrija M 24.11.2016. 17:11

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 2992417)
a što će mu to, vidiš da mu je stari ruter dobar... :)

Sva sreća da je spavao duže danas (a nitko nije tio ništa potpisivat bez njega) ovako mogli su mu uvaliti optiku ili vdsl :)

Froxie24 24.11.2016. 17:35

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2992419)
Dobar mu je za brzinu ADSL-a. Ne znam što mu znači 1mb/s.

Je li fakat 1mb u sekundi ili je 1mbit u sekundi?

Ako je 1mb u sekundi to je oko 8mbit/s brzina, i taman je na granici VDSL-a i ADSL-a. Možda zato.

Ako je 1 mbit/s onda je fakat čudno.

Sve iznad toga će trebati novi ruter. Ako nije mijenjao brzinu ili zatražio išta slično čudno je da oni random mijenjaju ruter.

napisao je MB/s što je megabajt u sekundi
Mb/s je megabit u sekundi.

Ako ima 1 Megabajt/s brzinu onda mu je megabit/s oko 10 onako kako pise u paketima.

Recimo imaš paket od 20/5 mbps.

Što znaći da imaš 20 megabita/s down i 5 megabita/s upload što je oko 2 megabajta/s i oko 500 kilobajta/s.

smirnoff 24.11.2016. 19:02

ako prelaze kolektivno na digi centralu onda će mu ili doć tehničar i neće niš pitat nego promjenit il neće imat telefon preko splitera kao do sad, nego nikako.
tak je bilo kod mene.

Mommistake 25.11.2016. 10:21

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 2992492)
napisao je MB/s što je megabajt u sekundi
Mb/s je megabit u sekundi.

Ako ima 1 Megabajt/s brzinu onda mu je megabit/s oko 10 onako kako pise u paketima.

Recimo imaš paket od 20/5 mbps.

Što znaći da imaš 20 megabita/s down i 5 megabita/s upload što je oko 2 megabajta/s i oko 500 kilobajta/s.

Krivo.

MB/s je Megabajt/sekundi
Mbit/s ili Mb/s je Megabit/sekundi

1 MB = 8 Mbit
1Mbit = 0.125MB
20 Mbit = 2.5MB/s

Znam što je on napisao, radim to, znam o čemu priča, samo 50% ljudi ne razlikuje mbit od MB, zato pitam. Kako zna koliko ima MB/s? Torrent mu pokazuje? Jer svatko koristi speed test, a on pokazuje Mbit/s.

Zar nisi nikad primjetio da 10mbit/s nikad nije 1MB? Uvijek je nešto više.

Froxie24 25.11.2016. 12:57

Nisam, nemam 10Mb/s imam max 7Mb/s na adsl-u a na vdsl-u od mogucih 20Mb/s mi mjeri 19Mb/s.
Mjereno onim Ookla speedtestom.

E da i krivo sam ono procitao. Nisam citao mjerne jedinice nego samo brojke a kako ljudi prvo pisu u megabitima pa onda u megabajtima zakljucio sam da je rijec o 1mbit/s a kuzis nisam apsolutno obratio paznju na onaj MB/s. :D

Ugl. mislim da vjerojatno ima 8 mbit/s jer bi se zalio da mu je spor internet a posto je zadovoljan i nude mu promjenu rutera vjerojatno na VDSL.

Ali ovo mi je sad cudno da sam se zapitao, nije li vec odavno sva telefonija u RH prebacena na all IP? Znam da se HT hvalio...

Mommistake 25.11.2016. 13:31

Ako misliš Voip, nisu još svi. Prebacuju lagano, ali ovisi o centrali.

Većina ljudi na VDSP-u više nema splitter pa su na Voipu, ali nisu još svi.

Ja konretno jesam, dobio novi router prilikom uzimanja 50mbit/s, i telefon kopčam direkt u ruter sada.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:12.