![]() |
Access point za vanjsku upotrebu
Pozdrav ekipa, molio bih savjet.
Trebam proširiti WiFi mrežu do druge kuće. Situacija je sljedeća: -ja sam na zadnjem katu zgrade, tako da bih si iznad balkona stavio AP -signal bi se primao na kući udaljenoj cca 100 m -nema fizičkih prepreka tj. imam izravnu vidljivost -kuća je cca 10m nadmorske visine ispod mog balkona To je to ukratko, znači trebao bih preporuku za neki AP koji ima POE i može izdržati vani na kiši/suncu/vjetru :) Budžet je oko 100€. |
2x sxt mikrotik lite2 ili 5ghz lite5 model
Poe, vanjska upotreba i ulazi u taj budžet Ako se ide na 2,4ghz može se i ispod legalnih mhz tipa 2300mhz i nista nece smetat za p2p link Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Hvala na preporuci :) Samo bih još provjerio cijeli princip ako netko može potvrditi.
Znači krećem od rutera iz stana i vučem kabel do Lite5 na balkonu. On je u ovom slučaju odašiljač. Zatim idem na kuću i montiram drugi Lite5 koji je prijemnik. Iz njega vučem kabel u neki AP i šibam dalje WiFi signal po kući. Jel' to ok? :D |
Sjedi 5, dobro si slušao na nastavi :D
|
Mama mi kaže da sam najljepši i najpametniji dečko :D
|
Uzmi si 2 Ubiquiti Litebeama M5 i rijeseno.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk |
na 100m je totalni overkil, ali radit ce perfekno.
kod mene, na malo više od 100m kroz šumicu. (ovaj jači signal.. ovaj slabiji je dalje i nije LOS). http://i65.tinypic.com/35kvr74.jpg |
Glas za Mikrotik, kad je LOS onda 5GHz = SXT Lite5 ac. Kad sve namjestis, zaboravis da postoji.
|
Ubiquiti bas nema kod nas za nabaviti ali je jednostavniji za konfigurirati od Mikrotika koji je više pro user ali zato Mikrotik ima puno opcija.
Kad bi ga ja morao uzimati izdvojio bi više love pa uzeo p2p komplet od 2 LNKSXT-AC. Ima gigabit port i teoretsku brzinu od 500mbps. tako ako trebas prebacivati neke podatke između kuće i stana imaš dobru brzinu. Poslano sa Samsung Galaxy a3(16) |
Ubiquiti nije nikakav problem nabaviti.
Za manje od 100 eura uzme 2 LiteBeama M5,za AC opremu treba više love. |
Moja preporuka 2xMikrotik LHG 5, imam dva takva i na 3.5km funkcioniraju besprijekorno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39. |