![]() |
Ruter na kojem mogu ograničiti brzinu wirelessa
Sad imam ZTE preko kojeg se sa mobitelima i tabletima spaja na net (gl. komp je prek žice).
S obzirom na neke stanare koji nekad zaguše brzinu (:nono:) htio bi ubaciti novi ruter gdje bi mogao wireless ograničiti na 1-2 mb/s da mi za komp ostane ostatak jer mi je on prioritet. imam 30mb/s paket što predlažete? dodatne opcije bi još bile korisne ako se mogu izvest - jači signal i fixno dodijeljivanje različitih brzina nekim uređajima prema IP adresi |
Kao workaround uključi samo 802.11b protokol u ZTE-u. :D
|
Mnogi koji ti daju mogucnost virtual AP-a ili multiple BSSID-a ce ti kod te konfiguracije dati i ogranicavanje brzine tog pojedinog SSID-a. Napravi dva, "Vasa-mreza" i "Moja-Mreza", moja unlimited, vasa na nesto.
Osobno doma imam onaj default od iskona za VDSL postavljen kao gore. |
Samo šta kod mnogih ISP igračaka koje i imaju opciju više SSID - ova, to radi loše (čitaj WiFi se ruši).
Za takve "napredne" stvari ćeš trebati neki MikroTik ili sl. + treba naučiti kako podesiti željeno. |
opcija da wireles stavim na b nema svrhe jer jer mob/tab vuče max download. probao sam.
prosdurfaću za taj Mikro-tik da vidim jel se mogu snaći., |
predlažemo da daš detaljne podatke. ko da je jedan zte na svjetu jbt
|
eto danas sam dobio netgear r7000 na njemu možeš podesiti down i up za svaki port,wifi
2,4GHz i 5GHz + eventuale gost wifi pristupe i to poprilično lako,samo i košta. |
Zato je Mikrotik jeftin al ti treba dok skontaš kako ga podesit :D.
|
Ma kupi obican hap lite ap mikrotik
160kn I javi se onda ovdje. Sve se preko webgui tj winboxa slozi Ja slozim i pokazem, nije to SF Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Citiraj:
Takvu opciju mam na Asusu RT-AC68U i osnovnu brzinu 5mbit od providera Iskon. Jedino vrijedi samo ako imaš dvostruko veći upload da bi dijelovao. |
na 5mbit nemaš kaj ni djeliti po defulu kad skype pokreneš puca veza. :)
ali recimo investicija u r7000 ili ac68u bi bila isplatljiva u zgradi da se podjele 2 susjeda na optici. |
Citiraj:
|
Tp link za 150kn ima tocno to kaj op trazi. Pipu koju zavines na fiksne up/down vrijednosti za celi router i gg.
Sent from my XT1068 using Tapatalk |
trebam ograničiti download to je primarno - da meni ostane 90% protoka. kak sam rekao. max 1-2 mb/s za wireless.
|
OVO kupi i mir
|
Meni Zyxel od Iskona ima mogućnost ograničavanja Download i Upload.
|
Ovo recimo:
TP-Link WN841ND TP-Link nudi online igranje sa admin panelom svojih routera kaj je jako zgodno. Spojiš to na svoj router, odeš na bandwidth i celi taj TP-Link limitiraš na XYZ brzinu koju hoćeš dat ostaloj ekipi. Možeš i po IP rangeu dat brzinu. Sve u svemu jednostavno i brzo i nema neke nauke. U ZGb ga drži hrpa dućana. |
dobro a kam kopčam svoj komp - taj TP link il ostaje na mom ZTE?
|
Ak limitiraš celi tp link, onda sebe na zte ostavljaš.
Ma vidi jel ima ko okolo tebe polovni sx763... tu su isli za 70kn mislim da se jos jedan prodaje na trznici.
Stavis gore dd-wrt i imas opciju pod wifi Transmission Maximum Rate od 1 do 54Mbps... Sebe ukopcas u njega kroz LAN a na ZTE ugasis WiFi. Spajanje ZTE na sx763 je valjda jasno, LAN na LAN i jednina mana ovoga je da ce upload kroz WiFi ostati isto onoliko Mbps koliko download namjestis. |
đizus koliko prijedloga
a samo mikrotik obavlja posao što ti želiš .. i daš mu banwitha na bit koliko želiš po usero, ip adresi, ma po bilo koji osnovi. wifi, lan .. bilo kaj |
Ima sve to i tplink u jeftinijem izdanju i jednostavnijem sučelju.
sad budes reko da je tplink jeftiniji od 150kn ?
a nit taj mikrotik nije toliko kompliciran |
Šta ste se svi prepali tog mikrotika 😂
|
Ma ko ga se prepo :D. Al da nije za vulgaris next next korisnkka bome nije, al s druge strane kad se OP.u već nudi pomoć oko njega ne vidim razloga .....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:59. |