![]() |
(riješeno) Problem s Asus B75M-A MBO
Pozdrav, priključio sam se forumu sada, jer imam jedan problem. Redovno pratim Vaše video materijale na yputube-u i čitam recenzije te posjećujem site....Molio bih ako ima netko ko bi mogao pomoći...Naime, na matičnoj ploči ASUS B75M-A rev 1.00 ne mogu pokrenuti integriranu grafiku, odnosno imam na njoj NVIDIA GE FORCE GTX 650, međutim htio bih je prebaciti u drugo računalo, a ovo da mi ostane raditi sa integrisanom grafikom (ukoliko je tako nešto moguće) pokušao sam u BIOSU namjestiti ali mi ne ponudi da odaberem preferiranu grafiku onboard nego samo PCI i PCIe....ako neko može pomoći bio bih vrlo zahvalan...da li se mora flashati bios ili nekako drugačije da bi dobio sliku na tu grafiku....Pokušao sam i da izvadim Nvidia van i upalim računalo ono se pokrene i mislim da čak boota windows ali ne daje sliku na monitor kada konektujem na ploči....hvala
|
A koji procesor imas gore?
|
Par još informacija treba:
1. Koji procesor je na toj ploči, obzirom da na tom socketu ima par modela koji nemaju integrirane grafike u sebi 2. Preko kojeg konektora VGA/DVI/HDMI je monitor spojen na matičnu ploču? 3. Integrirana grafika mora biti enableana u bios-u, makar gledam po manualu od ploče i ne vidim eksplicitnu opciju za ugasiti iGPU, tako da vjerojatno treba ovo biti postavljeno Advanced->System Agent Configuration->Graphics Configuration->Primary display[Auto] Tu imaš i za namjestiti primarnu grafiku iGPU. Ukoliko zaglaviš s crnim ekranom sa nekim postavkama, trebat ćeš ištekati kompjuter iz struje i kratko spojiti clear CMOS jumper, ili izvaditi bateriju na desetak sekundi, da resetiraš postavke u BIOSu. |
Pozz...procesor je Intel(R) Core(TM) i5-3350P CPU @3.10Ghz 3.10Ghz...hm pokušao sam tako u BIOSU ali nisam uspio, probat ću ponovo....hvala na odgovorima
Monitor je spojen preko PCI grafike sada, a spojio sam ga kada sam izvadio tu grafičku preko VGA porta na integriranoj, međutim nisam uspio dobiti sliku... |
Tvoj proc nema integrušu.
Sent from my D5803 using Tapatalk |
Nažalost, 3350p nema integrirane grafike.
Tu se vidi na specifikaciji na usporedbi featurea ova dva procesora npr. http://ark.intel.com/compare/68316,69114 |
Sada sam to i ja saznao pronašao sam negdje da to piše...a ništa ne preostaje mi ništa drugo nego nabaviti neku drugu grafičku i riješen problem hehe :D
|
Ili procesor sa APU-om
|
Pa da..ali mislim da ću lakše nabaviti grafu jer je već imam :lol2:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:17. |