PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biljke i nametnici (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=281138)

TomG 27.09.2016. 14:11

Biljke i nametnici

Hehe evo jos jedna turbo glupa tema ali nemam volje ici na drugi forum da bi pitao nesto ovako jednostavno.

Zivicu nam je napao neki nametnik neke gliste i kontantno se susi. Prije 5 mjeseci sam otisao u biljnu ljekarnu i kupio otrov i sve super.
Danas sam pokusao isto napraviti i trazili su me iskaznicu da sam osposobljen baratati sa otrovima jer je ovo neki novi zakon LOl?
Kome se mogu obratiti da to sredi ili tko se bavi s tim u Slavoniji? Hvala.

domina 27.09.2016. 16:32

Da, moraš položit ispit, obuku od 2-3 dana da dobiješ karticu.
Najbolje da pitaš nekog tko ima gorice i da ti posudi, sigurno ti neki ujak stric deda ima..

1v@n 27.09.2016. 17:07

Uvijek postoji
https://s12.postimg.org/bod8ni6zd/48...599_132450.jpg

TomG 28.09.2016. 08:53

Hahahaa ma de katastrofa...
Hvala gospari

panoramix 28.09.2016. 13:31

Citiraj:

Autor TomG (Post 2971894)
Hehe evo jos jedna turbo glupa tema ali nemam volje ici na drugi forum da bi pitao nesto ovako jednostavno.

Zivicu nam je napao neki nametnik neke gliste i kontantno se susi. Prije 5 mjeseci sam otisao u biljnu ljekarnu i kupio otrov i sve super.
Danas sam pokusao isto napraviti i trazili su me iskaznicu da sam osposobljen baratati sa otrovima jer je ovo neki novi zakon LOl?

Pošto nisi napisao o kojoj se vrsti živice radi pretpostavljam da je u pitanju šimšir, kojega rado napada novouvezeni nametnik šimširov moljac http://www.savjetodavna.hr/savjeti/2...a-u-hrvatskoj/. Jedan od načina je prskanje Mospilanom.
Ja sam pokušao prskati ali nije baš uspjelo tako da sam šimšir iskrčio i posadio ligustrum kojeg nitko ne napada.

Za kupovanje sredtava za zaštitu bilja zamoli nekoga tko ima karticu da ti posudi i samo uzmeš račun.

@ Domina : Moš' mislit kak Slavonac zna kaj su to gorice...:D

dav87gr 28.09.2016. 15:25

I ja sam pokušao dosta toga oko šimšita (buxus), nisam imao puno, ali ne ide. Ali sam vidio prekrasne, dugo uzgajane i otišle za manje od pola godine.
Ha, čuj, to se mislilo i za šimšir.
Nego, ako nije nezgodno, gdje koje veličine i cijene za ligustrum?

Citiraj:

Autor dav87gr (Post 2972286)
I ja sam pokušao dosta toga oko šimšira (buxus), nisam imao puno, ali ne ide. Ali sam vidio prekrasne, dugo uzgajane i otišle za manje od pola godine.
Ligustrum, hHa, čuj, to se mislilo i za šimšir.
Nego, ako nije nezgodno, gdje, koje veličine i cijene za ligustrum?

panoramix 29.09.2016. 12:26

Citiraj:

Autor dav87gr (Post 2972286)
I ja sam pokušao dosta toga oko šimšita (buxus), nisam imao puno, ali ne ide. Ali sam vidio prekrasne, dugo uzgajane i otišle za manje od pola godine.
Ha, čuj, to se mislilo i za šimšir.
Nego, ako nije nezgodno, gdje koje veličine i cijene za ligustrum?

Gotovo svaki rasadnik ima na prodaju sadnice ligustruma.
Ako trebaš veću količinu pronađi neku živicu koju vlasnik još nije orezao pa pokušaj sam. http://zelenko-hortikultura.hr/blog/...ruma-reznicama

Black Dragon 29.09.2016. 12:35

Citiraj:

Autor TomG (Post 2971894)

Nema iskaznice dok ja ne vidim uplatu na računu :) Postoji EU direktiva OUP (održiva upotreba pesticida) i nema više ništa bez tečaja. I nemojte se zezat ići van kupovati sredstva jer ćete stradati glava boli ako vas uhvati carina, ne samo vi već i onaj koji vam je to prodao.

Pošalji upit i slike mojima na s.a.v.j.e.t.o.d.a.v.n.a.@s.a.v.j.e.t.o.d.a.v.n.a.hr, neš vjerovat ali uistinu odgovaraju.

TomG 10.11.2016. 23:03

Eo usao u prvu biljnu ljekarnu i dobio sam otrov bez ikakvog problema ispod stola. Tako da znate hehehe.

domina 11.11.2016. 09:14

Jesi li stvarno dobio ispod stola il si nabavio nečiji broj kartice pa kupio?

TomG 11.11.2016. 10:21

Ispod stola, tj pravio se glup i rekao da neznam o cemu se radi i kaze on evo imamo to. Ja sam rekao a dobro nemam tu karticu kaze nema veze, 65 kuna mijesa se sa tipa 5 litara vode i spricaj. Vec sam te nametnike otjerao 2 puta s tim sredstvom.

ralf 11.11.2016. 10:37

Dakle kao i u svemu i tu smo svjetski prvaci u prodavanju magle, za male hobi vocare i vinogradare bi trebala biti dostupna mala pakiranja sredstava za zastitu bez iskaznice, nisu zato jer tecaj kosta xxx kuna i mora se zaraditi.

U Sloveniji koja je isto dio Eu navodno nitko ne traži nikakvu jebenu iskaznicu,nisam jš al kad ustreba prvom prilikom provjerim, eto ak neko treba nek proba nabaviti kod Janeza.

TomG 11.11.2016. 10:59

Ma je bas uzas. Ukoliko netko treba iz OS moze na PM info o dućanu.

Pupo 11.11.2016. 21:05

Citiraj:

Autor TomG (Post 2987826)
Eo usao u prvu biljnu ljekarnu i dobio sam otrov bez ikakvog problema ispod stola. Tako da znate hehehe.

Nije sve isto klasificirano

Mirkopoter 28.02.2021. 22:47

Ne bi otvarao drugu temu za ovo pitanje pa ću tu pitat..

Je li netko možda probao saditi pistacio po kontinentalnoj hrvatskoj?

Gledam da kupim mušku i žensku stabljiku i zasadim, ali negdje čim da to uspije samo na moru, negdje da može preživit i do -30C.. pa ne znam kome vjerovati.

domy_os 28.02.2021. 22:53

Najbolji pistacio raste na Bliskom istoku gdje je rijetko ispod 15°C i koji je okružen morima. Kupio sam bio par kila dok sam jahao deve i planulo je vrlo brzo. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:05.