![]() |
(riješeno) HDD u RAW formatu
Pozdrav, dobio sam HDD od 1TB da ga pokušam vratiti u žive. Windowsi ga vide kao RAW format i ne mogu ga formatirati. U manage kad odem uredno obriše particiju, napravi novu ali kad dođe do format tu stane i prijavi grešku.
Pokušao sam s testdisk programom popraviti particiju ali nisam uspio. Postoji li još kakva metoda samo preformatirati HDD jer nisu bitni podatci na njemu, bitno je samo napraviti ga da radi opet? |
jesi probo "zero fill"...
|
Citiraj:
|
Probaj prije clean iz diskparta. Nakon toga mozes novi volume stvorit iz njega ili iz disk managera.
Koju grešku baca? |
Imao sam sličan problem sa stickom od 64 gb. Nakon 2 dana guglanja i testiranja, sa jednom aplikacijom iz hirensa (ne sjecam se koja) morao sam mu upisati ponovno partition table. Kod svakog formatiranja, problem se vracao. Nakon toga mi je rečeno da se radi o kineskom sticku (HP izvana :D) i onda sam odustao. Stick se i dalje moze koristiti, ali nesmije se formatirati (cudo).
|
Koliko mi se čini uspio sam rješiti problem s HDD regeneratorom. Nakon scan and fix sam uspio pokrenuti HDD i formatirati ga iz windowsa, sad radim low level format pa ćemo vidjet kako će se ponašati nakon toga.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47. |