PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Nestabilan komp, i5, i7, stari/novi hardware (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278243)

instinct 30.04.2016. 16:56

(riješeno) Nestabilan komp, i5, i7, stari/novi hardware

Ovako, na konfiguraciji koju imam u opisu ima imao sljedeće probleme:

- miš je znao prestati raditi po 1-2 sekunde na momente
- svi uređaji spojeni na USB (2.0 ili 3.0, front ili back) su bili prestali kompletno raditi - samo restart kompa je pomogao pa kroz pola sata, sat ili više ista stvar
- crni ekran u sekundi, zvuk nestane nakon 5 sekundi nakon nekoliko situacija - gledanja youtube-a, bilo kakvog videa u nekoliko playera ili web browseru, nakon izlaska iz igre, prilikom Skype poziva/sheranja ekrana unutar par minuta ili random prilikom rada (editor ili IDE za web development).

Sve to mi je ukazivalo na probleme sa matičnom pločom (prvi dio) i probleme sa Windows 7. Pošto komp nisam dirao 5 godina, napravio sam upgrade na i7 6700K, Asus Z170-PRO, Corsair DDR4 i Samsung EVO SSD.

Instalirao Windowse 10 na novi SSD, iz stare konfiguracije ostavio samo napajanje i grafičku karticu i kad ono, problem crnog ekrana se i dalje javlja.

Napajanje i grafičku nemam rezervnu da bi mogao testirati i skužiti u čemu je problem. Zanimljiva stvar je to da je komp super stabilan prilikom igranja (CS:GO više manje u zadnje vrijeme). Nakon par sati igranja bez ikakvih problema, izađem iz igre i nakon par minuta evo crnog ekrana.

Ima netko ideju što bi mogao biti problem? Nova konfiguacija nije još overclockana, a na staroj sam probao sa i bez overclockanog procesora.

Pupo 30.04.2016. 17:21

Problem slike ti automatski sugerira grafu, probaj uštekat monitor u ploču.

Napajanje treba potestirati, i to ne nužno na same napone, već je moguće da imaš problema s masom. Il je neka komba kućište-napajanje, s istim problemom mase, tj probijanja.

Da ti monitor nije prdeknio?

instinct 30.04.2016. 17:41

Dva monitora su spojena na komp, na oba se dogodi isto, tako da oni vjerojatno nisu problem.

Komp sam sastavio unutar i van kućišta, nema razlike u ponašanju.

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2920630)
Problem slike ti automatski sugerira grafu, probaj uštekat monitor u ploču.

Napajanje treba potestirati, i to ne nužno na same napone, već je moguće da imaš problema s masom. Il je neka komba kućište-napajanje, s istim problemom mase, tj probijanja.

Da ti monitor nije prdeknio?

Pupo 30.04.2016. 17:49

A kad monitor spojiš na ploču? Grafu izvadi van. Jesi probao samo s jedim monitorom?

Meni se događalo kad imam 2 monitora da mi se pojavljuje tearing slike, a s jednim uvijek sve savršeno.

instinct 30.04.2016. 18:22

Jedno kratko vrijeme je bio spojen direktno, nisam testirao sa integriranom grafičkom previše.

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2920641)
A kad monitor spojiš na ploču? Grafu izvadi van. Jesi probao samo s jedim monitorom?

Meni se događalo kad imam 2 monitora da mi se pojavljuje tearing slike, a s jednim uvijek sve savršeno.

instinct 02.05.2016. 23:20

Izgleda da je grafička u banani. Testirao na 3 kompa, na svima se isto ponaša dok integrirana ili frendova R9 280X radi bez problema.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:07.