PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Klik zvuk iz napajanja pod opterecenjem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278130)

warlock25 26.04.2016. 11:24

(riješeno) Klik zvuk iz napajanja pod opterecenjem

Evo imam problem sa napajanjem seasonic 520w s12

Pri opterecenju cuje se kliktanje neko i cmaktanje iz napajanja i nakon nekog vremena se komp ugasi i ponovo upali nakon par sekundi.Crklo napjanje ili vent?
I skuzio sam da mi se ventovi vrte na pol brzine makar su na potenciometru dokraja.

kopija 26.04.2016. 11:34

Ak se komp gasi reko bi da je napajanje na umoru.
Probaj za svaki slučaj kabel od napajanja promjenit.

warlock25 26.04.2016. 11:44

Ma ja bi isto rekao da je napajanje gotovo.Ali to je seasonic a staro je nekih god i pol.

Koje uzeti drugo a da je tiho ful i dovoljno za konfu iz moj komp?

Cime testirat da vidim dal je stvarno napajanje ili neka druga komponenta.U idleu radi normalno ali kad upalim npr. dark souls 3 cuje se to kliktanje iz kompa.

nick praskaton 26.04.2016. 12:52

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2918779)
Ma ja bi isto rekao da je napajanje gotovo.Ali to je seasonic a staro je nekih god i pol.

Koje uzeti drugo a da je tiho ful i dovoljno za konfu iz moj komp?

Cime testirat da vidim dal je stvarno napajanje ili neka druga komponenta.U idleu radi normalno ali kad upalim npr. dark souls 3 cuje se to kliktanje iz kompa.

imo sam isto takav problem XFX-ovo napajanje staro god ipo mozda i pod blagim cak opterecenjem culo se klik - klik - klik... i otvarao sam ga slusao, zalio sve zavojnice plastikom i nisam uspio dokučit odakle ni kako, po internetu su se ljudi također žalili da cuju takvo klikćanje, ali nigdje nisam nasao rješenje, na kraju sam ga naprdio na tavan

warlock25 26.04.2016. 13:56

Promijenio sam uticnicu na produznom kabelu i nema vise kliktanja.LOOOL
Bar zasada nema a vidit cemo hoce li tako i ostati

1v@n 26.04.2016. 17:18

Isti problem i kod mene na Seasonic baziranom napajanju. Nakon 4 godine. Malo radi normalno, pa opet počne. Koliko vidim, problem specifičan za Seasonic.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

kopija 26.04.2016. 18:01

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2918829)
Promijenio sam uticnicu na produznom kabelu i nema vise kliktanja.LOOOL
Bar zasada nema a vidit cemo hoce li tako i ostati

Ma nije to LOOOL.
Jednom sam se tjedan dana zajebavao s shizofrenim kompom koji kod susjede nije htio radit kak se spada a kod mene radio ko vurica.
Na kraju balade odem kod nje i u stanju potpune bespomoćnosti glava mi klone i pogled padne na razvodnu štangu.
Zavučem se pod stol i pročitam: Made in Turkey.
Misterija riješena, teška lekcija naučena.

warlock25 02.05.2016. 10:48

Evo ipak je otislo napajanje zato sto mi se komp upravo ugasio dok je bio u idleu dok sam surfao po netu.
Kad upalim dark souls 3,division nemre izdrzat pol sata da se ne resetira

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51.