PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Laptop se gasi na punjacu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277825)

batfix 10.04.2016. 11:28

Laptop se gasi na punjacu

pozz , vec nekoliko dana muku mucim sa LAPTOPOM , uglavno laptop kada je samo na bateriji , radi bez problema , sve odlicno ali ako ga ukljucim na bateriju i punjac ili samo punjac ugasi mi se , kada je laptop ugasen punjac normalno naapuni bateriju ... do punjaca nije jer bi u situaciji kada su i baterija i punjac u laptopu ono bi automatski prebacilo na bateriju ali ne prebaci vec ga ugasi odnosno restartuje ... Nosio sam ga na servis , oni promjenili termalnu pastu i ocistili , donio ga kuci radio normalno cijeli dan i opet danas isti problem . Sta bi moglo biti problem ? Unapred Hvala
Sljedece specifikacije
i7 2630m
12gb ram
nvidia gtx 570
...
MSI GT630DX

buljaka 10.04.2016. 12:35

Probaj dok je na punjaču staviti na drugi profil, npr max saving. Pregrijava se sigurno.

batfix 10.04.2016. 14:51

Citiraj:

Autor buljaka (Post 2912926)
Probaj dok je na punjaču staviti na drugi profil, npr max saving. Pregrijava se sigurno.

Nista , i dalje isto

buljaka 10.04.2016. 15:02

Instaliraj neki softver za logiranje temperature i prati temp do gašenja. Imaš drugi punjač od nekog poznanika cisto da probaš?

zwer54 11.04.2016. 12:12

Pokusaj u postavkama podesiti da kad je na punjacu u power options pod processor power management stavi maximum processor state na 99% pa vidi.

batfix 11.04.2016. 14:46

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 2913261)
Pokusaj u postavkama podesiti da kad je na punjacu u power options pod processor power management stavi maximum processor state na 99% pa vidi.

Odnio danas opet na isti servis , kazu HDD ima Bad sectora , i stavice mi na drugi HDD sistem i to 10tku pa cemo vidjeti , ja im spominjao to za maticnu kazu da nece prckati po maticnoj na laptopu koji radi ....

Citiraj:

Autor buljaka (Post 2912969)
Instaliraj neki softver za logiranje temperature i prati temp do gašenja. Imaš drugi punjač od nekog poznanika cisto da probaš?

Temperatura sve normalna , bez ikakvog divljanja , stim da kada ga upalim na safe mode sve normalno ne gasi se

WraGG 11.04.2016. 16:35

Dobro, jel se na kraju ugasi ili reboota? Jel ti baci plavi ekran?

batfix 11.04.2016. 17:17

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2913380)
Dobro, jel se na kraju ugasi ili reboota? Jel ti baci plavi ekran?

Ne baci plavi ekran , samo se ugasi ono kao da je ciglom pogodjen i onda se opet sam pali

zwer54 11.04.2016. 17:21

jesi probao bios updateat na zadnju verziju ako nije?

batfix 11.04.2016. 17:31

Citiraj:

Autor zwer54 (Post 2913387)
jesi probao bios updateat na zadnju verziju ako nije?

Iskreno nisam , ma da iskreno sumljam na ovoj verziji Biosa je donedavno radio cudno bi bilo da odjenom postane problem u Biosu

WraGG 11.04.2016. 17:35

Znaci ne ugasi se nego se reboota ipak. Velika je to razlika pri utvrđivanju dijagnoze.
Ipak nije pregrijavanje u pitanju jer bi se onda ugasio. Moguce je da je problem u hardu kako su ti i rekli.

batfix 11.04.2016. 18:21

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2913391)
Znaci ne ugasi se nego se reboota ipak. Velika je to razlika pri utvrđivanju dijagnoze.
Ipak nije pregrijavanje u pitanju jer bi se onda ugasio. Moguce je da je problem u hardu kako su ti i rekli.

Gle on ako se upali i ako radi nekih 5 minuta onda ce raditi sve dok ga sam ne ugasim , ja mislim da je do graficke bez obzira sto igram na toj istoj grafickoj igri i odlicno radi , zanima me ako je otisla graficka , jel mogu prebaciti na integrisanu koja dojde u mom procesoru , bar sam citao na netu da procesor i7 2630m ima u sebi graficki cip

WraGG 12.04.2016. 19:13

Nista ja tebe ne razumijem. Je li se gasi li resetira na kraju? Po cemu si zakljucio da je problem u grafickoj?
Ako se gasi, nesto ti se pregrijava ili ti negdje probija napon gdje ne treba. Ako se resetira, onda moze biti milion razloga, pocevsi od softverskih pa onda i do memorije, harda, i slicno.
Odnesi to u dobar servis i neka ti srede jer ocito ne znas ni objasniti kakav problem imas, pa cisto sumnjam i da ga mozes rjesiti ovako preko foruma.

batfix 13.04.2016. 17:17

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2913858)
Nista ja tebe ne razumijem. Je li se gasi li resetira na kraju? Po cemu si zakljucio da je problem u grafickoj?
Ako se gasi, nesto ti se pregrijava ili ti negdje probija napon gdje ne treba. Ako se resetira, onda moze biti milion razloga, pocevsi od softverskih pa onda i do memorije, harda, i slicno.
Odnesi to u dobar servis i neka ti srede jer ocito ne znas ni objasniti kakav problem imas, pa cisto sumnjam i da ga mozes rjesiti ovako preko foruma.

Laptop se restartuje , ne da se normalno restartuje vec kao da je ostao bez napajanja pa opet se pali , to se desava kada je samo na punjacu ili kada je u njemu i Baterija i ukljucen na punjac ,dok kada je samo na Bateriji laptop se ne gasi . Stim da kada se laptop pokrene preko Safe moda ne gasi se preko punjaca niti baterije . Laptop se ne grije , zamjenjen mu Hard disk , zamjenjena termalna pasta , stavljen nov sistem . Laptop ponekada se upali i normalno radi i ne ugasi se dok ga ja sam ne ugasim . Zasto mislim da je zasebna graficka problem ?
Pa citao sam na jednom forumu ima momak isti problem sa istim laptopom i rijesio ga tako sto je zamjenio graficku , evo https://www.techinferno.com/index.ph...nd-restarting/ . Meni normalno radi na bateriji pa se drzim da ne mora znaciti da je to taj problem .

M.Vlahovic 14.04.2016. 00:21

Na punjaču se gasi tj. resetira kažeš.
Je li za to vrijeme baterija unutra ili vani?

batfix 14.04.2016. 07:11

Citiraj:

Autor M.Vlahovic (Post 2914519)
Na punjaču se gasi tj. resetira kažeš.
Je li za to vrijeme baterija unutra ili vani?

Bez obzira da li vani ili unutra

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2913858)

Problen je kao sto sam mislio grafa ima limit 0.900V a ako skoci preko te voltaze gasi ga. Moracu je pokusati underclockati , samo ne znam kako ne mogu naci program da mi pomogne

WraGG 15.04.2016. 14:53

Kako si dosao do te dijagnoze?

batfix 15.04.2016. 17:20

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2915113)
Kako si dosao do te dijagnoze?

Ljudi imaju isti problem kao ja sa istim laptopom i istom grafom. sve navodi da je to problem

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:27.