![]() |
Ruter ne želi na žicu?
Znači riječ je starom Bnetovom ruteru (cisco epc 2425). Kaže mi njegov vlasnik da je ruter "zaključan" i da se ne može sa njim ništa. Igrao sam se malo s njim i uspio s ući u njegove postavke ali samo preko wireless. Preko kabla jednostavno ne želi. Probao sam sva 4 porta, paliti i gasiti DHCP ali ništa. Kada ugasim DHCP i na kompu ručno postav adresu, komp pokazuje kao da je spojen ali ruter i dalje ne vidi komp.... Što krivo radim?
EDIT: pokušao sam sa vraćanjem na tvorničke postavke (držati dugo tipku reset) ali izgleda da uopće ne reagira na to |
a) crkli mrežni portovi npr. od kakvog groma ili sl.
b) koliko se sjećam kod njih se može reset tipka isključiti pa ne možeš ništa pametno c) sve i da uspiješ "upasti unutra", pitanje je šta sa njim možeš napraviti, jedino možda kakav switch + AP d) možda nekako upasti preko Jtag porta ... |
Ne znam šta misliš pod "upasti" ali ja njemu mogu ući u postavke. Problem mi je što ga ne mogu dobiti na žicu ( a u pravo bi tu žicu trebao šerati bežično )
|
Ako lan portovi ne prorade / ne rade sve skupa gubi smisao.
Pod "upasti" sam mislio pristup svim postavkama, po mogućnosti onim naprednijima. Aludiram na razlike obični user / admin ... ono gdje vidiš samo status / nivo signala je obični user i nemaš neke pomoći. Tebi treba Setup tab pa dalje. Ako tu imaš pristup onda treba utvrditi jeli "vidi" Lan (portove) i jesu li u istoj grupi kao wifi. Manual > https://www.cisco.com/web/consumer/s.../4028315_A.pdf ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24. |