![]() |
Otvaranje portova u dva segmenta ?
Dakle situacija je sljedeća:
- na prvoj lokaciji je postavljen optimin ruter ZTE naravno uključen DHPC , i na njega preko POE adaptera spojen nanostatio loco m2 kojem je dodjeljena statička DHPC adresa 192.168.1.20 ( na njemu je isključen DHPC ). Kako smo zbog uštede ali i blizine od cca 200 m išli da na drugu stranu stavimo SX763 sa openwrt -om u sebi i na njega spojena yagi antena, nikako se nismo mogli spojit na željeni nanostation dok nisam promjenio na SX postavke mrežnog segmenta na 192.168.2.1 ( ostavio sam uključen DHPC na njemu ), 2 kompa, sat rec i Tv ima internet...:chears:. E sada ono što me pati najviše.....Na drugoj strani ima videonadzor ( postavljeno i iz te mreže na strani SX se pristupa preko web browsera kamerama, snimaču... sve šljaka), ali izvana se nikako ne mogu spojiti.Snimač je podešen na 192.168.2.40 na portu 8080 mu je da se pristupa izvana... Probao sam na optiminom ruteru otvoriti port 8080 sa 192.168.2.1, ne ide ,pa 192.168.2.40.ne ide ..... neće pa neće Gdje griješim ? |
Obzirom da je OpenWRT u pitanju treba u njihovom helpu naći gdje je problem.
Jeli postoji nekakav routing u SX - u ? Ako postoji možda ti zbog toga neda da je wifi (koji je sada u wan funkciji) i Lan strana budu u istom segmentu. Trebao bi mu ugasiti DHCP Server, prebaciti ip na 192.168.1.21 fiksno, ako treba postaviti Gateway na ip adresu gl. routera, DNS1=ip adresu gl. routera, DNS2= vidi DNS by ISP, ugašen fw, sada se spojiti preko wifi na nanostation ... Obrati pažnju moguće je da se SX uredno spoji na nanostation ali da nemaš izlaz na internet, prvo pogledaš jeli možeš sa SX - a otvoriti web konfig nanostation - a ili gl. routera. Ne zaboravi i snimač prebaciti na 192.168.1.40. Jedno rješenje je nekako sve složiti u istom segmentu, a drugo bi bilo (ako je moguće) dodavanje route u nanostation - u i/ili SX - u. |
Probao sam prebaciti SX na 192.168.1.2 ( sve do.....19 mogu i dalje naravno bez 20 jer tamo je nanostation ali....nema svrhe ) , bezuspješno neće da se spoji, za DNS1 sam probao stavljati ip rutera ( 192.168.1.1 ) za DNS ostale stavio sam od Optime čak sam dole i google -ove upisao ali neće da se spoji i neće....probao staviti DNS1 od nanostationa ( 192.168.1.20 ) opet neće . Interesantno je to da čim promjenim na 192.168.2.1 proradi sve . FW je ugašen na i na optiminom i na SX...
izludi me .... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:33. |