![]() |
Zalman, plavi pasivni za graficku, promjenio boju ???
Nadam se da sam postao na pravom mjestu, ako nisam molim moderatora da ispravi.. nisam znao kuda bi ovo stavio.. ipak je vezano za graficke..
Dakle na grafickoj imam plavog pasivnog zalmana (ZM80D-HP) sa 2 heatpipea, link u sigu ako netko jos nije siguran sta je to.. i jedan njegov dio je promjenio boju.. naime ona plava boja je jednostavno izblijedila.. rijec je o onom komadu koji drzi jedan heatpipe na mjestu.. ona duguljasta letvica koja se zasarafi sa dva sarafa u ostatak hladnjaka sa vanjke strane. Pa jel zna netko ZASTO je to promjenilo boju, i da li kojim slucajem to spada pod "kvar" i da se pozovem na garanciju.. inace hladnjak je star par mjeseci, nije se nikad grijo prek 45 stpnjeva i nije mi jasno. Boja je odma na pocetku pocela blijediti i sada je vise skoro nema. Inace di se mogu nabaviti one naljepnice za memorijske hladnjake jer moram hladnjak skinut i ponovo montirat na drugu graficku sutra. Nadam se da nece biti problema oko odljepljivanja... |
http://www.links.hr/phpBB2/viewtopic.php?t=3810&start=0
Pročitaj cijeli thread. |
"inace hladnjak je star par mjeseci, nije se nikad grijo prek 45 stpnjeva"
Mislim da je to sasvim dovoljno da na temp oko 45 popusti boja nakon par mjeseci.Ako je dio lose obojan s vremenom ce boja poblijediti ali opet to sto je svijetlije ne mijenja nist.Bitno da on hladi kao i prvog dana a sad bio on zelen,plav... |
Citiraj:
|
a kaj se čudiš?? ipak je to zalman..
kak mrzim tog zalman...moram osnovat antizalmanteam :fuming: i sad ti računaj...dao si kolko 200-250kn? kaj ja znam tu negdje...i tak ti se shebe...a ja za svojeg kulera dao 56 i radi bolje nego ovaj zalman... kaj se danas možeš prodat... |
Citiraj:
Ovakav izljev bijesa nisam odavno vidio. Što te je navelo da toliko mrziš Zalman? @ Denzil: Možeš pokušati reklamirati ako te to smeta estetski, ali sigurno nije narušena funkcionalnost proizvoda. Imao sam i ja na 80D u različitu nijansu plave obojane gornju i donju plohu. Naći one duple trakice je mission impossible, ali ako nađeš negdje, javi, imam tu dva seta pasivaca bez te trake. |
Ovako.. zao mi je sto se svizac uzrujava oko nicega :), no moj hladnjak i dalje radi ko i prvog dana..samo radi na principu onih starih autica: kad ga zagrijes on promijeni boju :clap: .. bum ga stavio u škrinju i biti ce opet plavi :D
no da predem na stvar.. mislim da sam skuzio u cemu je stvar.. kao prvo ta letvica koja je izblijedila, je izblijedila SAMO na dijelovima koji su bili u kontaktu sa zrakom..dakle prokleti komad metala je oksidirao kao posljedica zagrijavanja..ne pitajte me KAKO jer neam pojma.. a sto se anodiziranog aluminija tice, vjerojatno je samo ta plocica ofarbana (pa je zato izblijedila) dok je ostatak anodizirani Al pa je zato ostao "cool" :) danas sam bio u .. doticnom ducanu.. samo PITAT sta se desilo..nisam odma reklamiro.. donio im plocicu, objasnio i oni su zainuli.. dvojica se pravila pametna no treci je reko: jebiga, boja je izblijedila :beer: .. u svakom slucaju, novi komad mi nebuju dali jer hladnjak i dalje radi kak spada.. a sto se tice naljepnica..odustao i kupio dvokomponentno i bas montiro sve skupa na moj novi 9800SE koji je naravno modan u PRO.. he he :).. e pa iam odma pitanje, zasto mi ATI Tray Tools nece ocitavat temperaturu?? jel moguce da grafulja nema senzor?? prozivodac je Club3D.. mislim full mi je cudno da danas rade graficke bez senzora za temperaturu :confused: P.S. @MisterM, tek sam sad stigo procitat thread u miru kak spada.. jesi ciljao na RAKove komentare o hladenju memorije? vrlo korisno moram priznat.. no kak je on to izveo? ak je stavio pastu u sredinu kud je stavi ljepilo? okolo u krug? ha ha dobaaar :clap: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:34. |