![]() |
USB Stick kvar
Probao sam na više računala, ali uopće se u "My computer" ne pojavljuje usb.
Očito je da se usb pokvario, pa je moje pitanje da li postoji mogućnost popravka i izvlačenja podataka sa usb-a. Na njemu imam nekoliko važnih dokumenata i slika koje nemam nigdje drugdje. Sad se grizem jer nisam napravio backup. |
Tesko da ces doci do podataka... Najprije doznaj preko onog nekog chip programa da vidis model pa sa sluzbenim softwareom probaj da ga osposobis. Recovery ide ako ga osposobis. Sretno.
|
To i ja mislim da su šanse skoro nikakve.
Ne kužim kako misliš da preko chip programa vidim koji je model, jer problem je što se nigdje u windowsima ne pojavljuje usb device uopće, kao da ga nisam niti prikljućio na usb na prednjoj strani kučišta ili na matičnoj iza. Jednostavno je mrtav, u my computer je samo hard disc. |
odi u "Disk Menagment" i vidi da li ga tamo ima i možda fali samo slovo ?
|
Jel zasvira kad ga ubodeš? Mislio sam na program koji se zove Chip genius, samo se u momentu nisam sjetio točnog naziva.
|
Ako ga ne prepozna u winsima, probaj staviti neki live Linux. Možda ga tamo prepozna, iako sumnjam da ćeš uspjeti.
|
U Device manageru ga nema, u ChipGeniusu ga nema, ne zasvira kad ga stavim u usb na kučištu i na ploči.
S Linuxom nisam nikada radio-ne poznajem tu materiju, ali pošto na niti jednom računalu i laptopu ne očitava stick i ja mislim da niti to nebi pomoglo. A do prije neki dan je uredno sve bilo ok (stalno je stick bio spojen na komp, nisam ga niti vadio). |
Mislim da ćeš morati s njime u smeće. Nažalost.
|
A možda s pečnicom probat?
Kako to ide i na koliko stupnjeva-minuta? Tako su ljudi grafičke i ostale komponente znali upogoniti...ili pričam gluposti kad je usb stick u pitanju |
Malo izguglaj usb oven i te šeme. Zasad,ništa ne gubiš. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21. |