![]() |
PC/monitor ne radi kod prvog paljenja
Monitor ne pokazuje sliku dok ne resetiram komp, ponekad je potrebno resetirati vise puta da proradi.
Upalim komp i počne se dizat sustav (xp sp2) ali zelena lampica na monitoru pocne samo blicat i nema slike. Kad upalim komp prvo šta vidim je ovo. Sistem se digne do kraja, cujem pokretanje win, i dalje nema slike, resetiram, tu i tamo proradi monitor dok se opet dize os i onda proradi. Kad pocne radit sve je normalno do sljedeceg gašenja. Sad sam primjetio, kad resetiram komp.. pokrene reset tj podizanje sustava, skroz se ugasi komp na koju sekundu i onda se sam od sebe pokrene i digne win xp. Sad jel do monitora jer kad jednom proradi cijelo vrijeme je ok, ili nešta u kucistu ne štima? Konf; ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 Intel® Core(TM) 2 Duo E7200 2.53 GHz, 3MB Cache, LGA775, BUS 1066MHz, Gigabyte Radeon HD4850, 512MB DDR3 RAM, 1 Gb, DDR 2, PC-6400, 800 MHz Monitor, hyundai b70a |
Frendu je to prestalo kad je zamjenio napajanje, a meni kad sam kupio novu plocu (ne zbog tog).
Negdje sam procitao da je cest uzrok toga neispravan kond na ploci. Pogledaj jel je koji napuhnut, procurio ili slicno. Ploca je vjerojatno vec i skupila radnih sati koliko vidim Sretno. |
Tnx. Novo napajanje je stavljeno prije par mjeseci jer je prethodno riknulo pa nebi trebalo biti to, a maticnu cu pregledat. Iako ne znam što bi trebao tocno trazit al budem vidio.. :)
Ako imate još koji savjet, dobro bi mi došao. |
moguce je isto da je do graficke..
|
Kako to mogu provjerit?
|
Citiraj:
isto ju možeš probat u drugom pcie slotu ako ga imaš, nisam gledao koja ti je ploča.. ali ne vjerujem da je do nje.. ili je ploča ili napajanje |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:19. |