![]() |
THOMSON TWG850-4 PORT FORWARD
Imam navedeni ruter već skoro 3 godine (od bneta). Međutim zadnjih par mjeseci port forward mi ne funkcionira (ili malo radi, pa malo ne). Složene statičke IP adrese u mreži, probao i sa isključenim firewallom u ruteru (i windowsima) i ništa (probao i preko DHCP i port trigger). Bilo koji port forward test, port nije otvoren. Čak napravio i hardverski reset rutera i ponovo instalirao Windowse. Da li je možda bnet počeo blokirati "svojevoljno" otvaranje portova od strane korisnika?
Doduše u postvakama rutera mi je uključeno "Port scan detection"? Trebam li to isključiti iako je do sada sve radilo ok? Gledao i windows services ako nešto slučajno nisam isključio. Također preko DHCP probao i sa UPNP. Jedinom me kod windows services muči sljedeće - deaktivirani Net.Tcp listener adapter i Net.Tcp Port Sharing Sevice. Trebam li iste uključiti da bi port forward funkcionirao? Do sada nisam obraćao pažnju na navedeno jer mi je port forward radio bez problema. |
Port forward je funkcija routera, pa ne vidim zasto vjerujes da windowsi imaju utjecaja na ponasanje routera. Na kompu samo trebas imat, kao kaj si i stavio, staticke IP adrese koje ces u routeru ubiljezit, a dalje je stvar routera/provajdera...
Jel provjeravas otvorenost pojedinih portova sa WAN strane routera, ili iz svoje LAN mreze? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da ne dobijas i ti "Private" IP adresu, jer onda se mozes pozdravit sa port forward-om...
O kojim se adresama radi? Provjeri jel ta koju router prijavljuje u private opsegu. |
Da li si na racunalu sve dobro podesio testiraj tako da se pokusas spojiti na racunalo sa nekog drugog racunala iz lokalne mreze. Ako to radi onda se okreni routeru i tamo trazi. Koju tocno uslugu imas, klasicni bnet ili x-carnet?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bok svima zasto se na bnet ruterima neda promijeniti dns server!?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:59. |