![]() |
[GPU] Problem s ventilatorima?
Evo ovako, Sapphire R9 380 4GB je stara par dana i kada je u idle-u ventovi se ne vrte uopće. Eh sada znam da se na nekim grafama ventovi ne počnu vrtiti dok se ne postigne određena temperatura, no u ovom slučaju temperatura se penje i do 75°C što je ipak previše? U igrama se počnu vrtiti i temperatura ne prelazi 82°C.
To sam riješio pomoću MSI AB. Sada je temperatura u idle-u 42°C sa ventovima na 40%. Pod opterećenjem temperatura nikad ne prelazi 65°C pri čemu se ventovi vrte oko 60% što je OK. Zanima me što napraviti? Sa afterburnerom u pozadini grafa radi dobro, ali to i nije baš stalno rješenje... Dakle reklamirati ili ima netko drugo rješenje? :fala: |
Izgleda da se nešto kolje s nečim (stock config s AF-om ili tko zna što je još instalirano)
Najbolje bi bilo - čista instalacija windowsa + VGA driveri i vidjeti kako se ponaša bez ikakvog dodatnog softvera za manipulaciju ili diranja do CCC-u. Ako će i dalje biti isto onda reklamirati. |
Meni je slican problem na ati 4670.
Vent se upali samo kada se ukljuci racunalo te kada se izlazi iz biosa. Radi par sekundi i onda se ugasi. Upalis furmark, pustis do 80C, a vent se i dalje ne vrti. Instaliras i upalis MSI AB i odmah se vent pokrene i radi kako se spada. Ugasis AB, ugasi se odmah i vent...Probao s drugim ventom, situacija ista, probao taj vent na drugoj grafickoj i radi bez problema. Windowsi su novi, a graficka je isprobana na drugom racunalu, isti problem. Ima li tko kakvu ideju, rjesenje? Nije najspretnije rijesenje imati AB u startupu... |
Problem je rijesen, reflashao sam isti bios i sada graficka radi savrseno.
Ako nisi reklamirao, probaj Tona i ti isto...mozda za tebe postoji i noviji. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:53. |