![]() |
Samsung 226bw cmonitor treperi?
Imam sljedeci problem...monitor je duugo stajao... i sad kad sam ga spojio i upalio krene titrat slika i titra tako, pa sve sporije i nakon minute kad se valjda ugrije radi normalno i dalje nema problema.. sve dok ga ne ugasim i ostavim da se ohladi.
Primjetio sam jos da se na postavkama text i internet prije smiri, dok za dynamic contrast treba duze. Da li netko zna do ceg bi bio problem? Isplati li se popravljati? tnx |
Kondenzatori otišli. 50kn popravak
|
ok , hvala... a di bi mi to bilo najbolje odnesti na popravak? :)
|
Da, najvjerojatnije kondenzatori.
Čuju li se kakvi slabi zvukovi promijenjivog intenziteta (zujanje) za vrijeme dok treperi, a kasnije nestanu kada prestane treperiti? |
Ako si imalo vješt sa lemilicom možeš i sam to popraviti. Ili neki RTV servis, ali ti to onda više vjerojatno nije 50kn. Ali to ovisi od servisa do servisa.
|
Citiraj:
a nisam nikad lemil nesto ovak finije, samo potove na gitari, i to imam lemilicu msm od 60W :/ |
Pitam za zvukove cvrčanja jer ako se to čuje onda je lako moguće da je hladni lem negdje u visokonaponskom dijelu (inverter - lampe) za visoki napon
Moguće da probija izolacija na zavojnici (inverter) - treba nova HV zavojnica Moguće da je lem na samoj lampi u panelu - raskopavanje cijelog panela A moguće i da je najobičniji kond u napajanju što bi bilo najjednostavnije riješiti Svi ovi problemi su česti na LCD monitorima i neki znaju biti popriličan "pain in the ass" 60w lemilica je OK za promijeniti kondenzatore, nije to ništa "finije" samo isprazni glavni filterski od 350V jer bi te mogao gadno opaliti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:34. |