![]() |
Iznenadno nasumično gašenje pc-a ???
Znaći ovako,pc mi se konstano gasi
Nekada u razmaku od par sati,nekada u razmaku od par dana.Najčešće tijekom igranja pc igara. Radio sam reinstalacije windowsa,drivera,provjeru rama,konektora etc.Problem se opet javlja :hitthewal: U 90 % slućajeva je to nešto ovako: https://www.youtube.com/watch?v=g8erBOaOBck U par navrata ovako: https://www.youtube.com/watch?v=H2s0yyMkaac I jednom ovako: https://www.youtube.com/watch?v=bn39vWq0-qI Pretpostavljam da je grafička u pitanju,ali nisam siguran.Jednostavno nekad je 5 dana super pa crash ovakav,a nekada u razmaku par sati par crasheva Dobrodošla sva mišljenja/savjeti,jer mi je kartici istekla garancija pa da ne kupujem novu bezveze |
Temperature CPU, GPU...?
|
Citiraj:
|
Ovo fakat ružno zvuči. Negdje ti nešto probija. Najprije probaj napajanje. Imaju li ti utičnice uzemljenje/nulovanje?
|
Možda ventilator na napajanju?
|
Citiraj:
|
Pocupaj sve nepotrebno. Ostavi struju,ekran i tipkovnicu pa ga optereti.
Pogledaj logove i ako ne upali probaj memoriju. |
Citiraj:
Citiraj:
HDD provjeren,0 loših sektora,ima ih par šta su usporeni,al niti jedan nije dead Svakako ću za početak prominit utičnicu i produžni kabel |
Citiraj:
|
Ne kuzim, u 1. postu dali se pc doslovno ugasi ili ga ti ugasis nakon ove pojave?
|
Citiraj:
|
Occt ili furmark pa vidi kako se grafička ponaša.
|
Vjerojatno problem s napajanjem.
Zato se ne javlja kada radiš memtest jer GPU nije opterećen pa PC vuče nedovoljno struje. Zvuk dolazi od zvučne koja je zaglavila u "loop" - u . Jel tako? Posudi napajanje iste ili jače snage i probaj s njime. Ako će biti isto, onda drugu grafu probati. Ali, ovo može napraviti i software(driver) tako da je užasno teško reći... |
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW koje je kućište? |
Evo danima radi bez problema,samo šta nisam palio nikakve igre :hitthewal:
kućište je corsair carbide 200r |
Napajanje stari moj, posudi neko adekvatno napajanje, pa isprobaj.
Bajdvej, koje napajanje imaš trenutno unutra? |
Ma nisam pametan više,evo sad danima radi normalno,vrtio sam i igre,sve 5 :stoopid:
Imam SeaSonic S12II 620w |
Identična situacija, u mom slučaju radi se o GPU kojeg imam privremeno
|
Evo nakon 5 dana opet,prvo se poceli cut lagani šumovi i onda crni ekran
Prema mojoj pretpostavci ili je gpu ili mbo |
e da
napravio sam stres test sa furmarkom,problema nema :fuming: nevjerojatno nešto testiram ram štima testiram hdd štima gpu štima da su psu,cpu ili mbo u pitanju mislim da bi češće dolazilo do errora,a ne da radi po 4,5,6 dana bez problema nevjerojatno:hitthewal::hitthewal: |
U čemu ti se ruši? U igrama?
Pogledaj Event Viewer ima li kakvih logova u to vrijeme. Imao sam identičan problem i skoro izgubio glavu nakon mjesec dana - da bi na kraju skužio da na spoj Molexa i PCI-e nije "kliknuo" do kraja :) |
Skini programe za testiranje rama te detaljno istestiraj, možeš i onim iz windowsa, to malo prouči jer je kolegi bili slično ak ne možda su driveri neki a i probaj stavit nove win kao zadnju opciju ako nisi već.
|
Jedino mi još pada na pamet da odem nazad na windows 7
Sve ostalo sam probao,pogledao sam i sve kabele,sve ok |
Citiraj:
Govorim ovo jer sam i sam imao sličnu situaciju i dok nisam došao do spoznaje da mi je frigin prenaponska na utičnici od kabela u kratkom spoju, spržilo mi je i zvučnu na staroj asrokici, pa sam i taj trošak zaradio na račun kineskog poluproizvoda. BTW, meni je i kućište kompa uslijed tog kvara bilo pod naponom, pa je drmuckalo po sitno, a zvučna nikako nije htjela slušati (razumljivo, kad je dobila kantu struje LOL)... a :stoopid: isto k'o i ti isprevrtao cijeli komp prije nego što sam uzeo iz garaže drugi produžni i gle čuda, kućište više nije treslo, komp se ustabilio, jedino zvučna o'šla k Vinetuu na megdan :( Anyway, sretno s otklanjanjem kvara! ;) |
Provjerio sam utičnicu,uzeo naj boljiprodužni koji sam mogao nać,sve super,sve štima...to sam obavio ima već par dana :fiju:
Jedino što mi ostaje jest,da je u pitanju software,pa ću se vratit na windows 7 napravit clean instal,da vidimo šta će se desit :lol2: Sve sam provjerio,sve sam probao,tako da mi je sad postalo skroz smiješno ovo sve,sve radi,a ne radi:goood::D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |