![]() |
Problem sa dvd romom
Komp mi neće prepoznati dvd rom u my computeru jednostavno ga nema ali on ovako radi tj. da se ejectati ali ne čita dvde.Bios mi ga prepoznaje. Evo jučer sam jedino napajanje novo stavio prije tog je radio bez problema. Kako to riješiti?:confused: Drive je inače Liteon dvd rw
|
nedavno sam imao problem sa DVD-om....kao ti....radi u DOS-u....BIOS ga vidi....windoze ne.....krivac Nforce2 IDE driveri
ako si na tom čipsetu probaj skinuti dotične |
A probaj i drugi ide kabel!
|
da naravno ....glup(mislim ja):D
kabl je vrlo čest uzrok problema |
Moja ploča je Asus p4p800 chipset je Intel 865PE. Tak da ništa od toga
|
pa probaj kabel, iprobaj dali radi u DOS-u....naštekaj ga na drugi stroj da vidiš kako se tamo ponaša....btw dali je to novo dodan uređaj?
|
Kako misliš novo dodan da njega sam naknadno stavio ak to misliš al prije godinu dana
|
ma to sam mislio, samo izbacimo jumpere....ništa kabl i proba u DOS-u ili na drugom stroju
|
Samo da ti kazem, nova MB Asus, novi kablovi origigi Asus upakirani, niko otvarao kutiju. Sve potrpamo u kejs i evo ti kod Windoza BSOD, koji mu je q....tz, sva sreca samo 2 sata smo izgubili, slucajno smo promjenili kabel i sve ok, a skoro je hard letio kroz window, uh kad se sjetim...:argue:
|
Evo riješio problem. Daemon tools(izrađuje virtual drive pri instalaciji al to sigurno znate) mi se potuko sa dvd-om i ovaj se skroz isključio. Izbriso daemona,restarto komp i sve radi 5:D :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:55. |