![]() |
OCZ Trion 100 120GB test
Testirali smo Trion 100 u 120GB izvedbi.
|
Totalno promašen proizvod. Cijenom kao ARC 100, performasama neusporediv s bilo kojim novim SSDom.
Volio bih vidjeti reviewe trenutno najjeftinijih SSDova na našem tržištu, Patriot Blast. Pošto trenutno nema nijedan review na netu, imate priliku biti prvi. :D 120GB za 389kn 240GB za 669kn |
Hahahaha, Blast from the Past...
Pa performanse i ne bi trebale biti puno bolje, koliko vidim to je isto S8/S10 kontroler kakav je u Blazeu, a sumnja se da je isti i u ovom OCZ-u, i jos ako je TLC NAND imas dobitnu kombinaciju :D Al mozda ga i testiram kada zavrse godisnji odmori i ako ga Microline bude htio ustupiti ;) |
Citiraj:
EDIT: kasnije sam dobio informaciju od Patriota da svi njihovi SSD-ovi koriste MLC NAND. EDIT2: provjerili još jednom, ipak je TLC u pitanju kod Blast serije :) |
Imaš ga možda da baciš koji SS testa? :)
|
Citiraj:
Iako to ne bi trebala bit neka katastrofa za mene, jer prelazim s HDD-a. Furao bih ga kao sistemsku particiju, sa velikim fajlovima koji bi se uglavnom samo čitali (programi), a zapis bi bio uglavnom pun malih fajlova (PDF ~ 1MB). Uz sve to još i ograničenje SATA2 jer ne mislim mijenjati konfe još neko vrijeme :) BTW, Samsung također u donjem domu nudi samo TLC? |
Samsung EVO 850 je i s TLC-om najbrži budget SSD, tako da to nije minus u njegovom slučaju. :)
|
Zapravo mene ni ne muči toliko brzina, koliko trajnost/pouzdanost. Access time će bit puuno brži nego na HDD-u, ali to mi ne znači puno ako će navedeni SSD biti podložan kvarovima. Idealan bi mi bio neki Intel 530 serije, za pristojnu cijenu s garancijom, ali to je zbilja rijetkost. :)
BTW, ovaj je poskupio 10 kuna, sad je 395 :D EDIT: sad sam pak dobio informaciju od Patriota da svi njihovi SSD-ovi koriste MLC NAND. EDIT2: provjerili još jednom, ipak je TLC u pitanju kod Blast serije :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:29. |