![]() |
TCP optimizer, kako da ga podesim ?
U vikendici imam laptop i jako sporo otvara web stranice. I čuo sam da bi se to moglo malo poboljšati upotrebom nekog programa naziva "TCP optimizer".
Skinuo sam ga ali neznam kako ga podesiti, pa ako neko zna molio bi da mi pomogne. Evo nekih podataka: -Windows 7 ultimate -internet brzina: download 4 mbit / upload 0,512 mbit |
Citiraj:
Prije svega, sto ti znaci "jako sporo otvara web stranice"? Provjeri brzinu i latencije speed testom pa onda mozes dalje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije mi jasno čemu onda služi taj TCP optimizer |
Služi tomu da prodavači magle mogu doživjeti svojih deset minuta na pozornici, bini, stejdžu, tj. tržištu.
|
...i da bi nakon instalacije shvatio da kao i svi "optimizeri" tog tipa samo zauzima mjesto na disku i troši slobodan RAM a predstavljajući se da donosi 20-50% bolje performanse. A kad odeš na stranice proizvođača, naći ćeš hrpe "neovisnih" testova i hrpe komentara "prezadovoljnih korisnika" kojima je instalacija dotičnog softvera promijenila život...
|
i još su smršavili 20 kila u samo mjesec dana kako ga koriste
|
Ma klasika, uglavnom. Možda dobiješ gratis njihovu reklamu u pregledniku i štetočinu u RAM-u, ali to je sve. Ako trebaš nešto takvo, koristiš QoS.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:55. |