PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Mnogo problema (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=27066)

marko_1 23.10.2005. 20:21

Mnogo problema

1. Kada mi se pali komp pojavi mi se user screen, ono di biram sa koji se account želim ulogirati, a imam samo 1 account - svoj.

2. Odem u Control Panel \ User Accounts, i tamo imam svoj i neki account pod ovim imenom "ASP.NET Machine A..."

3. Šta je ovo u Add\Remove - Microsoft .NET Framework 1.1
i MSXML4 Parser

Tek sam danas vidio ovo u add remove programs. Molim pomoć jer sam nedavno instalirao windoze.

4. Restartanje kompa - tu i tamo mi se komp restarta sam od sebe, kao pad napona, proc je overclockan, ali ima dosta struje i sve su postavke kao prije, memoriju sam vratio na 2-2-2-5 i ostavio na vecoj voltazi, grafa je otključana i sve ima dosta struje, isti problem kada je sve na deafaultu.

jel moguće da mi memorija ima slabi kontakt jer sam jedan dan slučajno taknuo (lagano kao sa perom) modul i komp mi se ugrasio, znam da to nije u redu.

:rambo: :rambo: :rambo: :rambo:

tor 23.10.2005. 20:27

1, 2 i 3-to ti je normalno kada instaliraš Microsoft .NET Framework. Ako ti ne treba, skini ga...
MSXML4 Parser-isto tako ako ga ne koristiš.
To ti je tako kada instaliraš sve živo i neživo, pogotovo s windows update stranice:D
Rastavi ploču, testiraj s jednim pa drugim modulom, očisti kontakte s gumicom, provjeri kako se kom ponaša na defaultnim postavkma...Brojna su moguča rješenja.

marko_1 23.10.2005. 22:01

Hvala na brzom odgovoru! :)

Ne instaliram sve živo i neživo ja nego moja sestra i stari :grrr:

Ovo sa čiščenjem sam totalno zaboravio...

Tooma 23.10.2005. 22:04

ako ti login smeta odi u run
upisi "control userpasswords2" bez navodnika
iskljuci "users must enter ..."

a sto se restarta i memorije tice najjednostavnije ti je istestirat memoriju memtestom86

domy_os 23.10.2005. 22:11

Citiraj:

jel moguće da mi memorija ima slabi kontakt jer sam jedan dan slučajno taknuo (lagano kao sa perom) modul i komp mi se ugrasio, znam da to nije u redu.
Ne bih reko. To se zna dogodit kad memu dotakneš naelektriziranim prstima, vjerojatno od odjeće i sličnog, pa napraviš neki spoj i padne sistem.

mirkoB 23.10.2005. 22:22

Problem s 2 usera ćeš riješiti instalacijom Service Špeka 1 za .NET Framwork 1.1
Link na MS članak koji to objašnjava sam davao već 2-3 puta u Windows ili Software forumu, pa potraži.
Sam špek možeš skinuti s Microsoft download page.

Tooma 23.10.2005. 22:22

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Ne bih reko. To se zna dogodit kad memu dotakneš naelektriziranim prstima, vjerojatno od odjeće i sličnog, pa napraviš neki spoj i padne sistem.

ma to se dogodi kad pomaknes modul

marko_1 23.10.2005. 22:44

1, 2 i 3 rješeno brisanjem MSXML Parsera i ovog drugog sranja.

Memoriju ću sutra očistiti i vidit, radi na 2-3-3-8 @ 2.8v i meni se cini da tu memtest nebi nista pomogao, jedino ako je neispravna (nedo bog)

Tooma je dobro rekao, to se dogodi kada pomakneš modul. A ja sam ga pomaknuo za 1 mikron, nekako kao da ima lockera, da nije dobro sjeo, vidit cu sutra.

domy_os 24.10.2005. 00:10

Citiraj:

Originally posted by Tooma
ma to se dogodi kad pomaknes modul
Može bit i do toga, al ja sam kod sebe slučajno dotaknuo jedan modul kad sam slago kablove, bljesnula se mala iskrica i pojavio se BSOD, al nakon restarta je sve bilo OK.

ojpi 25.10.2005. 12:35

Citiraj:

Originally posted by marko_1
Hvala na brzom odgovoru! :)

Ne instaliram sve živo i neživo ja nego moja sestra i stari :grrr:

Ovo sa čiščenjem sam totalno zaboravio...

Pa kreiraj još jedan account za sestru i starog i limitiraj ga da ne mogu niš instalirat... :D

mirkoB 25.10.2005. 15:38

Staviti starog da bude običan (l)user na kompu? Hehe, to se zove hrabrost.

marko_1 26.10.2005. 17:49

Ma nedaju mi se raditi accounti, radije slozim starog 486/66 pa im ga dam sa se igraju.

Očistio sam kontakte na memi i za sada sve radi, bila je i kila prašine u utoru za ram pa sam i to očistio.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:26.