![]() |
Kako poslati poštu s laptopa koji je na mrežu spojen preko mobitela?
Dakle. Na gradilištu smo. Nema nikakav LAN, WiFi... Samo signal za mobitel.
Račun za e-poštu imamo otvoren preko iskon-a, mobitel je 098 i kod njih nemamo otvorenu nikakvu e-poštu. Laptop mogu spojiti na internet preko mobitela i AndroidAP-a, i mogu primati, ali nemogu poslati e-poštu. S mobitela mogu i primati i slati. Postavke outlook-a na laptopu: vrsta računa: POP3 poslužitelj ulazne pošte: pop.iskon.hr (port: 110, ne zahtjeva šifriranu vezu (SSL)) poslužitelj izlazne pošte: mail.iskon.hr, smtp.iskon.hr - ne radi ni jeno ni drugo (port: 25, vrsta šifrirane veze: ništa) Ne zahtjeva prijavu pomoću sigurne provjere autentičnosti (SPA) Postavke na mobitelu (android): vrsta računa: POP3 poslužitelj ulazne pošte: pop.iskon.hr (port: 110, vrsta sigurnosti: ništa) poslužitelj izlazne pošte: smtp.iskon.hr (port: 25, vrsta sigurnosti: ništa) zahtjev prijave (kvačica) korisničko ime: (ono kojim se prijavljujem na iskonovu poštu) šifra: (ona kojom se prijavljujem na iskonovu poštu) Zna li netko koje postavke moraju niti na laptopu za izlaznu poštu? |
Uključi prijavu na poslužitelj izlazne pošte sa :
korisničko ime: (ono kojim se prijavljujem na iskonovu poštu) šifra: (ona kojom se prijavljujem na iskonovu poštu) |
Mislim da mail @net.hr možeš otvarati samo preko web sučelja. Iskon ti ima i svoju aplikaciju za mob s kojom bi mogao primati mail.
|
Citiraj:
Webmail radi, ali bi radije preko outlook-a ako netko zna kako. |
Citiraj:
Jer mob me ne muči, muči me slanje pošte s laptopa koji je na net spojen preko moba. |
Probaj (Outlook postavke):
poslužitelj izlazne pošte: smtp.ht.hr |
probaj slijedece:
poslužitelj izlazne pošte: roaming.iskon.hr, port: 25, vrsta šifrirane veze: ništa. |
Kad šalješ poštu s mobitela, odlazni e-mail server ti je vjerojatno mail.t-com.hr. Isto tako moraš i na Iskonovom računu staviti da ti je odlazni e-mail server mail.t-com.hr jer se preko mobitela i T-Com mreže spajaš na Internet, neće ti proći nikakvi mailovi ako nije kao odlazni e-mail server postavljen baš T-Comov server.
|
@Sinac dovoljno je da stavi odlazni server roaming.iskon.hr i raditi ce joj bilo gdje u svijetu.
|
Ništa od ponuđenog ne radi.
|
pod metodom autentifikacije ti je postavljeno lozinka, nesiguran prijenos?
Trebalo bi raditi jer meni radi bez problema. |
@RAUL
Ne kužim točno pitanje. Postavke su na donjem linku: https://www.flickr.com/photos/25471268@N07/16967492881/ i pod napredno - je port 25 i 'koristi sljedeću vrstu šifrirane veze:' 'ništa' I ako isključim 'izlazni poslužitelj zahtjeva provjeru autentičnosti' - isto ne radi. |
Ako stavis kvacicu na "Zahtjevaj prijavu pomocu sigurnosne provjere autenticnosti lozinke (SPA )" radi onda?
|
Ne, tada ne mogu ni primati ni slati poštu.
|
Možda ISP blokira port? Optima je blokirala port 25 npr. i koliko se god trudio sa postavkama, ukoliko je slanje preko porta 25, moš se slikati.
|
Citiraj:
Još uvijek nam nisi rekla imaš li mail domenu @net.hr ili @(mail.)inet.hr. |
@imefirme.hr
|
ako ti je mobitel na T-mobile, mora pod izlazni posluzitelj ici smtp.t-com.hr s ukljucenom autorizacijom gdje se mora upisati bilo koji t-comov user i pass za adsl/dial up account koji ne mora imati nikakve veze s tvojim userom za iskon
|
našla sam i t-com-ovog usera i password i postavila smtp.t-com.hr i
Citiraj:
i opet ništa probala sam i s portom 25 |
Probaj izlazni roaming.imefirme.hr
|
koliko nepotrebne patnje s iskonom i outlookom, a postoji nesto sto jednostavno RADI. i to milijun puta bolje. gmail.
|
kao što već rekoh nakon svakog tvog posta - evo gasimo sutra exchange i prebacujemo se na 29.99$ diskaunt mjesečnu cijenu za velike korisnike gmail-a :D
ti nisi odrastao u doba "offline" mejlova ili jednostavno imaš averziju da nešto imaš lokalno (sa opcijom kopije "u cloudu" iliti na serveru)? |
Ja sam izgubio dane za podesavanje i nisam skuzio kako. Jel mob ili maxnet mini ili bilo koji uredjaj koji dijeli mrezu preko tmobile jednostavno ne radi. Spojio vip telefon i proradilo isprve. Precudno
|
Citiraj:
|
Da, stvarno prestrašno...
|
|
Totalno :D:D
|
Citiraj:
ako postoji motika, zasto bi kopao prstima? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:18. |