![]() |
Disk boot failure??????
Za ne baciti ga u smeče, prijatelj mi je dao staro računalo koje nije uključivao godinu dana. Nakon uključivanja računala na monitoru mi piše slijedeće:
-detecting HDD primary master -----NONE -detecting HDD primary slave -----NONE -detecting HDD secondary master -----NONE -detecting HDD primary slave-----NONE DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Zna li ko šta je u kvaru da znam da li mi se isplati popravak! |
prvo ga otvori i pogledaj dali je sve na mjestu...kablovi uredno spojeni i ostalo....zatim provjeri kako stoji BIOS...pa ćemo nastavit dalje
|
A da instaliras Windowse??
Ajde ubaci cd od win i bootaj s cd-a i vidi oce li ici instalacija.... |
znam da je banalno, ali provjeri sve ovo sto ti je burke prvo rekao, pa zatim dali je disketa slucajno u floppy driveu.
|
Citiraj:
|
sorry my bad....nisam obratio paznju na to da ne vidi ni cd ni disk...
Jedino da jos pogleda u biosu da mu nije iskljuceno.... pa da stavi na "Auto".... |
OT:
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=117257 Tu pise da je iz Splita a tamo da je iz Sibenika :confused: :clap: |
Prebaci hard na drugo računalo, gdje sve pouzdano radi. Ovdje može biti problem i s oksidiranim kontaktima, kablovima i sl. Npr. napajanje do harda otišlo kvragu. Ili IDE kabel šteka.
Kod prebacivanja pripazi da prebaciš skakače u odgovarajući položaj (slave, pretpostavljam). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:30. |