![]() |
Molim Vas Pomozite!!!
Moja konfiguracija je:athlon 1800+,abit nf7-s2,radeon 9550 infinite 128mb,napajanje neko no name 300w al mi je voltaza za proc 12.16,hd 40gb..(chieftecovo kuciste:),2x256kingmax 400
mlad sam i neiskusan,a zanima me klokiranje.znam da je proc star i konfa stara i da je nesto slicno vjerojatno bilo na forumu,ali dali mi netko moze reci koliko bi otprilike mogao ici proc?kako da postavim mnozitelj(default je 11.5x133),rami mi rade u dual modu na 266 mhz latencije 2.5-4-4-8...mozda mi nemozete pomoc ali ako netko zna site gjde je netko klokao slicnu konfu pa opisao molim vas stvaite.hvala.... |
pošto još nisi klokao a jako želiš evo upute za početak, dobro pručio prije nego šta ideš klokat jer to početnicima može bit zeznuto, inače S2 nije baš za OC, a bome ni napajanje...
prouči malo pa probaj i ak bude komplikacija napiši. inače za OC je potrebno dosta znanja da nebi neš otišlo...- nekam.:beer: e imam jedno pitanjce Citiraj:
|
thx
iskreno neznam jel nf7-s2 ili s u everstu mi kaze nf7-s v 2.0:)
frend mi ga je bio digrao pisalo u biosu athlon 2600+ i radio stabilno ali ga se bojao ostaviti tako zbog napajanja.hlađenje me ne brine imam silen boostera tt...nema beda.a proce mi skoro nije zao poso je stari i htio bi maximum iz njega,hvala na pomoci |
citam ja taj tekst,sada cu mozda ispasti glup.multiplikator je onaj mnozitelj jel?11,5,12x....a sta je fsb?pise da ga prvo skroz spustim pa dignem do maksimuma a kaj je to?
|
Citiraj:
inače bolje performase se dobivaju dizanjem sabirnice pa probaj tako eh da pravu frekvenciju dobiješ da pomnožiš FSB sa množiteljem, a računaj da je default tvog proca 1533MHz pa se ravnaj po tome kad ćeš dizat FSB tj. spuštat množitelj. |
nmultiplikator,nece,dignem fsb nece,najvise sta sam uspio od atlona 1800+ dobita athlon 2200+
|
Citiraj:
Sorry, nisam mogao odoliti :beer: |
Citiraj:
|
proca sa 1,5 na 1,7, rami na 2,7 chipset na 1,7
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16. |