![]() |
(riješeno) Windows Server 2003 zaboravljeni login
Pozdrav, da li netko zna provjerenu metodu kako da maknem password pri ulazu u win server 2003. Probao sam sa nekim programima na hirensu, Offline NT Password Disk i ništa nije pomoglo.
|
Skini ovaj cd i bootaj s njega
http://downloads.sourceforge.net/oph...vecd-3.6.0.iso Trebalo bi raditi jer sam s njim par puta uspjesno maknuo zaboravljeni password. |
E baš sam na njega mislio, al reko nisam nikad probao pa da bezveze ne pokušavam.
Probam sad pa javim razultate. |
Ovaj ti bas ispise koji je password. Ne mice ga :)
|
Citiraj:
|
Na xp-u radi, tako da vjerujem da ce i na 2003.
|
mora radit i onaj sa hirena i ovaj sa linka, koristio par puta
|
Ja radim sa kon boot. Malo zna bit glup dok ga ne izvedem na usb da bude bootable ali dere xp i 7 bez beda.
|
Probao sam jučer sa phcrackom live za xp i ništa mi ne nalazi kad uđem uopće diskove ne vidi, predpostavljam zato jer su diskovi spojeni u scasi-ju. Sa hirensa mi isto nije pomogo onaj šta ima gore za maknut te šifre koje je identičan onom offline NT password i registry editor-u kao kaže maknuo je i uđem u OS i opet traži šifru i stisnem ok i kaže da je neispravna šifra, korisničko ili domain. Probat ću još sa ovim kon boot ovih dana.
|
On meni radi dobro a jel radi sa server 2003 ne znam. Na xp ulazi kao da nije podesena sifra a na 7 gdje trazi pass samo stisnem enter. Sretno.
|
Koji god program izabereš, bit će problema jer imaš SCSI diskove.
Svojevremeno sam imao neku live instalaciju Windowsa u koju je bio integriran program Blacksmith koji je resetirao password. |
Citiraj:
|
Sto god radio i resetirao passworde, pazi da nije aktiviran EFS jer ces izgubiti sve kriptirane podatke!
|
Imas na nekom hirenu i live boot sedmice, mislim da je 15 rebuild tak nesto pa tamo digni scsi drivere ako ce ic i ako sedmica sama ne uspije
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Moj savjet (da se nadovežem na Bubbu i coconata): prvo nađi (ili napravi) live distribuciju koja može učitati scasi i raid drivere. Nakon što tako učitaš drivere i uspiješ dignut live OS - imat ćeš pristup filesystemu te ćeš onda vidjet da li možeš pristupit svim podacima ....
Ove metode direknog uklanjanja passa i slično obično ne završe dobro, samo vjerojatno imaš sreće jer niti jedan od tih programa vjerojatno još nije ništa pisao po tvojim diskovima. |
Citiraj:
|
Jel zna netko kako to čudo za otkrivanje (ne resetiranje) passworda radi, na koji način, čisto sa kriptografske strane?
|
Citiraj:
|
Probaj si ovog hirena nabavit (malo proširena verzija):
Hiren's Boot DVD 15.2 Restored Edition V 1.1 (Proteus) Gore imaš win7 mislim ili ovaj noviji PE pa probaj s njim isto vidjet da li ne vidiš te određene fajlove. Nije isključeno da se koristi EFS. |
Skinuo sam i taj, al ovaj ima samo cd čitač u tom serveru, a preko USB-a ga neće bootat smeće.
EDIT: Uspio sam uć na način da sam sa rufusom stavio iso od hirens dvd-a na usb i onda podigo mini xp sa cd-a od hirens cd-a pa stavio ovaj usb na kojeg sam metnuo hirens dvd tamo pokrenuo programe neke za šifre resetirat ustvari 2 sam pokrenuo jednog koji je resetiro, a u drugom sam još promjenio šifru u 123 i kad su se startali OS upisao i ušo je, hvala svima. |
Daj malo otpetljaj ovu pletenicu. Ako sam dobro shvatio, pokrenuo si mini xp, u njemu ubacio usb i onda sa usb-a pokrenuo neke programcice? :D
|
Zvuči ko pletenica ali dobro si shvatio.
|
Pa ne kužim šta nije jasno, znači dok sam bio u mini xp-u ubacio sam usb stick na kojem je bio hirens dvd stavljen preko rufusa i onda pokrenuo HBCD i u njemu ima Passwords i key il tako nešto kategorija tamo sam pokrenuo par njih izresetiro i promjenio pass i toe to.
|
Dobro da si ti to riješio :D. Ništa od podataka ne fali i sve radi kako spada?
|
Radi sve, napravio backup na eksterni i sve 5.
|
Malo si to nespretno napisao pa sam samo htio provjerit da li sam dobro shvatio :D
|
Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:57. |