![]() |
(riješeno) Prostor na C disku svakim danom sve manji
...svakim danom slobodan prostor na C particiji je manji za 1 - 2 Gb.
Neki trojan? Nisam uspio detektirati s antivirusnim i antimalware programima. Da li je netko imao slična iskustva? |
Da nije kakva igra u pitanju , pa da sejva hrpu sejvova na C:
Ili sa programom FolderSize pogledaj koji file ti se puni. |
|
- stavit ccleaner i redovno mest smetje
- u browserima smanjiti / ograničiti na cca 10 - 20 Mb prostor za web cache - potražiti teme / savjete o održavanju sistema |
Ako imaš javu instaliranu, očisti cache i smanji količinu istog ...
|
Čini se da je negativan proces zaustavljen nakon svih savjetovanih akcija, osim što je zauzeće particije skoro na istoj razini. Negdje je ostalo smeća.
|
Ovo nisam dirao (ne znam niti kako) :)
hiberfil.sys - 6,16 Gb install.esd - 1,96 Gb pagefile.sys - 1,25 Gb To je postojalo i prije gubljenja prostora na C particiji, pa zato nisam niti dirao. A tada je bilo slobodno oko 40 Gb za razliku od sadašnjih 18 Gb. U svakom slučaju hvala na savjetima, nešto sam i naučio. Prije mi je (mislim, prije 15 god. :)) izgledalo sve to s Windowsima jednostavnije. |
Ukljucen ti je system security koji je ujedno i meni zderao memoriju na ssd-u
Ovim redoslijedom idi: 1.stisni Start 2.Control Panel 3.System and Security 4.System 5.sa lijeve strane imas System protection 6.Stisni Local Disc C: i klikni configure 7.Max usage smanji na oko 9 GB i gore stisni "Turn off system protection" 8.Klikni apply i to je to :) |
Citiraj:
powercfg -h off da isključiš hibernate advanced system settings - manual page file - min 512, max 4096. I eto, barem 6,5 GB plus ... |
Da, to je to - system security.
Evo me na 44 Gb free :). Zahvaljujem! |
Page file je najbolje definirati kao fiksni, ovisno o memoriji, ako ima 4 GB, dosta ti je page od 2GB.
Što se tiče savjeta o web cache-u to nemoj raditi, danas jedna najobičnija stranica ide i preko par megabajta i ako otvoriš par stranica, obrisat će ti skinuto i ponovno će ti sve skidati sa neta i trošit nepotrebno dsl i pisat nepotrebno jedan te isti cache po disku. Nije stvar o trošenju prometa već o brzini učitavanja, trošenju diska i radiš promet samoj web stranici, a sve nepotrebno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46. |