![]() |
Lenovo g560 neće ući u bios
Na lenovo G560 laptopu imam slijedeći problem. Kada ga ,pokušam upaliti dobijem poruku:
PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM. No bootable device -- insert boot disk and press any key Ne mogu uči u bios niti boot menu. Po netu sam našao da se ulazi sa f2. Pokuzšao sam sa svim f tipkama, fn+f tipke, del, esc. ništa se ne događa, stalno ista poruka. Imali tko kakvu ideju? |
što nije za boot menu f8 ili f10? pa ond to stišćeš ko manijak :D
|
Ovak na prvu bih rekao da ti je HDD prdnuo i zato želi bootat sa mrežne (kao zadnjeg bootabilnog uređaja na listi).
Ajde izvadi HDD za početak pa probaj opet u BIOS (F2). |
ista stvar se događa i bez harda. Što god stišćem, nakon Lenovo logo-a pojavi mi se ista poruka.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam kak je na G560, na novijim modelima se to sad zove "Novo" tipka i kad pališ prek nje, pokaže ti se menu sa par opcija, među kojima je i ulaz u BIOS. EDIT: ovo bi trebao dobit |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pokušao sam slijedeće:
Usb tipkovnica 0 bodova. Opet ista poruka. Od Lenovo supporta dobio sam naputak da izvadim batertiju i držim puc za paljenje 30 sekundi i da onda pokušam ponovno. Ista stvar. Izvadio sam Hard i spoijo ga na drugi komp. Hard radi normalno. s cd-a se komp boota, ali kada ubacim cd od windowsa, dobijem grešku 0xc00000e9 Ako stavim Hiren's boot cd automatski boota sa njega, ali kod pokretanja bilo koje dijagnostike za HDD dobijem grešku: no dc-3x5 pci scsi controller series can be found. Je li moguće da je vrisnulo nešto na ploči, pa da ga zbog toga ne kuži. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45. |