![]() |
Program za bootanje
Pozdrav,
imam vanjski HDD od 500 giga kojega raspodjelio na vise particija I na svakoj toj particiji bi napravio da mi bude neki operativni sustav sa kojega se može bootati taj operativni sustav npr. Particija D: bootabilini windowsi 7 Particija E : bootabilini windowsi 8 Particija F: bootabilini Linux tako da ne moram stalno nositi bootabilne DVD sa sobom Pa me zanima da li postoji koji program za to kako bi to mogao napraviti |
mislis da ti taj vanjski disk bude "installer" windowsa/linuxa ili da "instaliras" na njega te os-ove ??
|
Citiraj:
Ako je takva stvar nemoguća onda bi napravio da bude INSTALER da ne moram nositi miliom dvd-a kada trebam ići instalirati nekome nešto samo da uštekam prijenosni HDD I izaberem koji OS da mi se instalira sa koje particije |
u jednom i drugom slucaju bootloader bi ti trebao biti GRUB posto mi jedini pada napamet da to moze
sto se tice kreiranja installer diska dovoljna je i jedna particija a softvera ima nekoliko xboot,sardu,yumi,multibootusb... dok koristenje samog os-a sa vanjskog diska nisam siguran kako ce ti radit, ja koristim tako osx ali windows nisam siguran jel moze, i ako je ispod usb 3.0 vjerojatno ce performanse biti dosta lose |
Ima plop boot manager ako ti to što pomaže.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20. |