![]() |
MSI K8N Neo2 Platinum Pomoc
Isao sam staviti novi bios ali nije prosao u redu. Sad me interesira jeli ima netko u HR da moze ponovno flashati bios.
Pozdrav Moki! |
sta se tocno dogodi kad pokusas upalit.
nista uopce ili radi dvi tri sekunde pa se ugasi ili? |
Upali se ali se nigdje ne moze uci ni u bios niti oce bootati windovse. A nema ni one ikonice u gornjem desnom cosku.
Samo mi detektira Proc, memum, Hdd,Dvd i przilicu i na tome ostane. Clear coms ne pomaze. Pozdrav |
Šta je nestalo struje ili ti je pisalo flash failed ili nešta treće?
|
Ne samo mi je trazio restart kompa
Pozdrav |
Pa jel možeš bootat sa flopija i opet preflešat?
|
Ne jer ne mogu uci u bios i postaviti da mi prvo boota flopy
|
Kod reseta BIOSA boot sekvenca se postavi prvo na FDD, pa probaj za svaki slučaj. Ako ne prođe javi se RAK-u.
|
Kada stisnem Delete da bi usao u bios pojavi se crni ekran i - crtica koja samo treperi i nista se vise ne dogadja.
|
jel imaš ventove koji su na potenciometru postavljeni na minimum?
|
Pokušaj nać nekog ko ima istu ploču, zamjeni im BIOS-e, dođi do onog dijela di trebaš flešat (bilo u Winu, bilo u DOS-u), opet zamjeni BIOS-e i sad flešaj ispravan BIOS. :beer:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Prilikom detektovanja komponenti, prije ulaska u bios, probaj držati tipku f11, kojom biraš direktno šta želiš prvo da ti boota.
Ako to prođe, biraj floppy i ponovo flash-aj bios. |
ako neprodje u LINKS trgovini ce ti flashati bios za nekih 120kn .
|
Citiraj:
|
Kolko sam ja skužio može stavit bios chip u bilo koju matičnu koja koristi taj isti chip, i flashat na njega BIOS koji mu treba.
Znači može u abit-a ax8 K8T890 ubacit EEMPROM od npr. abit-a kv8 K8T800.... Inače Bubba, jel bi ti sa svojim programatorom mogo skinut BIOS sa playstationa 2, treba mi za emulator :) |
Sory sto se nisam javljao imao sam svadbu pa sam bio otsutan 3 dana ali cu probati ove vase savjete.
Citiraj:
Pozdrav Moki! |
Evo sam uhvatio malo vremena pa sam probao vase savjete.
Citiraj:
NVIDIA RAID IDE ROM BIOS 4.81 Copyright (C) 2004 NVIDIA CORP. Detecting array.... - i nakon toga se vise nista nedogadja. Pozdrav Moki! |
Ajde ljudi pa zar nitko nema programator za ovo isprogramirati.
Evo ovako pise na naljepnici PhoenixBios D888 BIOS Phoenix 1998 225862841 A ispod naljepnice pise ovako SST 49LF004B 33-4C-NH 0451157-C Pozdrav Moki! |
Hmm.... cua san da ima u splitu jedna firma koja to moze napraviti samo to bi treba osobno provjerit i cua san da je InfoLab to radija i neznam dali se jos time bavi. I cua san da je jako skup...
Nemogu ti garantirat za ovo sta san reka jel san to cua od prijatelja, nisan osobno provjerava. Al vrijedi pogledat nemas sta izgubit. Nadam se da ces sto prije rijesiti taj problem. Pozdrav |
Hvala Rak. Ploca radi.
Pozdrav Moki! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17. |