![]() |
Problem sa zvukom na LED tv-u
Kupio sam prije par dana LED televiziju Quadro 32HN90. Koristim i evotv i kad je spojim pomoću scarta, iz nje se čuje zujanje (slično radu frižidera). Kad je spojim pomoću HDMI-ja (verzija 1.4), zvuk je nekako previše tih.
Kad spojim laptop i tv pomoću HDMI-ja, zvuk je odličan. Čini mi se da scart nije rješenje za spajanje zbog tog zvuka zujanja, a spajanje pomoću HDMI-ja ne daje toliko dobar zvuk. Što bih još mogao provjeriti osim same televizije (zvuk radi odlično kad se spoji laptop i tv)? |
Mogući razlozi:
- jeftinjak Quadro, lako moguće problem u njemu - jednako tako može zezati EvoTv prijemnik - šroteks SCART kabel - neka napajanje svih uređaja spojeno na jedan produžni na istu utičnicu - ... |
Najčudnije mi je to šta preko laptopa (hdmi od 3 m) radi dobro. Trenutno je tv spojen preko hdmi-ja, može li biti problem u verziji hdmi-ja (1.4)? Na tv-u je postavka zvuka raw hdmi.
Scart sam izgasija jer se pojavi neko iritantno zujanje. Sve je spojeno na jedan produžni, u jednu utičnicu. PS: Ovo su mi postavke za zvuk na tv-u (evo tv također ima neke svoje postavke) http://i.imgur.com/Y1yAfhy.jpg S televizijom sam prezadovoljan (prije sam imao neku staru s katodonom cijevi), samo mi je ovaj zvuk bitno riješiti jer 80% vremena slušam tv dok radim na kompu. |
Kupija sam zvučnike neke od 60 kn, njih sam spojia u evo tv box i sada je zvuk bolji. Recimo da je problem riješen.
|
Može i tako, nisi riješio problem / razlog al si ga zaobišao :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10. |