![]() |
Pregrijavanje
Oprostite ljudi ako je već bila ovakva tema,ali imam BF problem.
OC-ao sam svog P4 2.8 Ghz Northwooda na 3.2 Ghz.Sve je bilo O.K. dok temperature nisu počele prelaziti 60°C.Od tada mi se komp restartirao nekoliko puta.Otišao sam u BIOS,smanjio takt i voltažu,ali opet nikakve koristi.Na svom standardnom taktu ide do temperature od 70 i više C.Ne mogu igrati igre,pokretati benchmarke,gledati filmove,doslovno ništa.Dok ništa ne radi,temperatura ide do 50°C.Please pomozite! |
probaj očistit pračinu u cooleru (i u cijelom kućištu) .....i pogledaj u kakvom je stanju vent......nakad znaju odlazit pa se nevrte kako bi se trebali vrtit ......i probaj promjenit pastu na procu
|
..i naravno prije svega provjeri da li ti je cooler dobros sjeo na procesor..
|
Očistiti kuler. 100%
|
Očistio sam hladnjak od proca sa kompresorom,provjerio leži li dobro na procu-sve super,ali je još isto.Možda bi trebao novu termalnu pastu namazati?
|
Pa naravno-skini hladnjak dole,očisti ga dobro,proc također očisti dobro,nova pasta .......
|
Stavio sam 2 ThermalTake Thunderblade-a u kučište (jedan gore i jedan otraga) i sad je temperatura relativno O.K.
|
na tvom mjestu ja bih ipak razmsilo o zamjeni paste, jer ako su ti prije bez ventilatora temperature bile OK, a sada sa dva dodatna ventilatora "relativno OK" onda tu nešto neštima, a pasta je vrlo lako moguće krivac za to
|
Pasta ti skida 10 do 15°C pa ti sad vidi. Original pasta koja dodje na Prescotima je s..nje, uopce mi nije jasno zasto je i stavljaju kad imaju problema sa hladjenjem.
Kao fol dizajniraju novi box cooler a nece staviti neku bolju pastu. |
Citiraj:
problem je garant u ventu,i prasini, a ako jos grijes sobu jer je zahladilo a kanta ti je blizu radijatora ili nekog izvora topline onda nije nis cudno... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42. |