![]() |
(riješeno) Problem: pc povezan sa internetom, a ne radi browsanje
Daklem, čudan slučaj mi se dogodio jučer. Gledam jedan komp, nakotilo se web govana, onaj istartsurf ili kak se već zove i tako to.
Krenem to čistiti i deistaliravati razne toolbarove i sranja. Maknem i avast free. I nakon reboota sranje. Nakon što sam sve deinstalirao što sam mogao, dogodilo se sljedeće: Na koju god stranicu želim, page cannot be displayed. A net radi. Skype radi, update windowsa radi, ping prema www.google.hr prolazi, ali nema konekcije sa stranicama preko web browsera. IE, Firefox i Chrome... sve isto. Jel možda netko zna kako to riješiti a da nije reinstall windowsa, restore point ili instaliravanje opere.? |
Jesi siguran da si maknuo Avast totalno? Mislim da on zna zezati, tj. ne makne ga kak spada. Si probao onaj Avast utility za deinstaliranje?
|
Sa time sam ga i maknuo... a sad pretpostavljam ćeš mi reći da probam resetirat ruter i disejblati windows firewall. :)
|
Znas sta kazu za pretpostavku? :D
|
Pogledaj banalnost - da ti nije prebacilo mrežu sa home na public.
|
Nije. I dalje je home network.
|
A ovde kao na slici. Ako ti je nešto ostalo ono može da pravi problema.
http://www.dodaj.rs/t/1b/CA/vG4qlYh/...14092615h0.jpg |
Citiraj:
plus, malwarebytes, sophos, security essentials, avg, avira, combofix....... safe mode isto tako, ma cudo jedno - nije nista pomoglo. drugi browseri su isto bili probani, mos' ga jebas :care:. plus sto smo mi imali sex jer je naknadno bilo kacenje na domenu, svaki put sa backupom pst-a od officea, pa ganjanje licenci po registrima, fuj. i svakako - sretno! moras napisati ako rjesis problem kako si ga rjesio ;). |
Jes probao ipconfig /flushdns i jes provjerio hosts file? Eh i druga stvar provjeri defaultne rute u tablici to nekad zna otić :D.
I šta baca tracert na neki site? |
Mozda je port 80 i 443 zatvoren?
|
Budem danas ili sutra to pogledao pa javim.
|
imao sam sličan slučaj, nekaj se sa neta nakotilo i jedino kaj je pomoglo je bio system restore, par točaka unazad. I tad je proradilo...
Yebi ga, internet je zanimljivo mjesto gdje se svašta može pokupiti. Sve si razmišljam da stavim kondom na adsl žicu :D http://www.pohrani.com/t/A/jV/WLHFjC...om6-m-1933.jpg |
Citiraj:
Doduše treba pogledati u router koje su postavke za DNS jer sam našao kod par ljudi da je TCom zajebo sa postavkama. |
Jok, nisam još. Budem javio. Nije mi taj komp doma pa ono. A i nije da sam nešto željan radit vikendom :)
|
pokušaj ovo meni je jebnom datum bio pomaknut unaprijed i imao sam sličan efekt - problem kao ti sad :)
|
Daklem, probao sam sve živo i mrtvo, sve što ste naveli + google.
Jedino što je vratilo konekciju sa internet stranicama je bio Restore Point na par dana unatrag. I onda sam krenuo otpočetka. I ovako, obrišem iWebar, iSense, SaveStore i sličnje pizdarije i ostavim istartsurf za kraj. I sve do tada dobro bilo, net je radio. Krkenm istartsurf i opet isto, nema neta. Plus svi ovi trikovi i opet ništa. Ukratko, opet restore point da mogu surfat. Reinstall windowsa neizistavan. Nemam više ni ideje ni volje što i kako. Kaj se mene tiče kejs klozd ;) Hvala svima na savjetima. |
sto ti javi chrome kad se ne moze spojiti na neku stranicu? Obicno kliknes tamo na more details, pa ti veli tocno gdje je greska.
|
Citiraj:
vjeruj mi, puno vise vremena smo nas dvojica/trojica pokusavali, i rucne postavke, i resetiranje servisa XP-a, svakojaka sranja. pingovi su redovno prolazili, cak koliko se sjecam i komunikacija unutar mreze (drugi kompovi, domena, printeri - sve), ali izaci na net jok. reinstalacija is way to go, ja sam odustao od trazenja krivca (inace), ako ne uspijem u par sati - kolji pendzere. ne vrijedi, jer jednostavno sam iza toga siguran da ce sve raditi kako treba. |
Jesi probao reset browsera nakon čišćenja?
|
A da nemas ti neki virus? Cesto se u instalacijama provuce neko *ovno...
|
da moguce neki virus ili spyware...poskeniraj komp u safe modu...
|
Imao sam sličan problem, također istartsurf i ostala smeća.
Problem je bio riješen korištenjem ovih free tool-ova, ovim redoslijedom: 1. RKill 2. Junkware Removal Tool 3. AdwCleaner Stvar je u tome da se gamad ukorijeni u registryju, promijeni neke vrijednosti koje ostanu tako i nakon micanja malwarea. Ovi programi to vrate na originalne vrijednosti (barem je meni tako bilo, jer ništa drugo nije pomoglo iako sam makao istarsurf sa malwarebytes anti-malware). Pa eto ako nekom zatreba... |
Ljudi su komp odnesli u servis koji im je stavio friške winse da ih opet mogu zađubriti sa tim sranjima :) ali hvala na linkovima. Budem im prosljedio jer sam uvjeren da će ponovit to ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:08. |