![]() |
Intel i7-5960X & ASUS X99 Deluxe – Haswell-E u punom sjaju
Testirali smo Intel i7-5960X, ASUS X99 Deluxe i G.Skillovu DDR4 memoriju.
|
Strava, jos malo proc ce bit velik ko mobitel :D Jedina steta je ta sto nisu kompatibilni sa x79 plocama, ali dbr high end se uvijek placao tako ce i sad, sve u svemu bestija od procesora a bome i ploce.
|
Vrijeme za upgrade :D
|
|
Tko jednom proba socket za prave muže, na one mainstream prcmoljke se ne vraća. :D
Sad još pričekat, prvo da postane dostupno, pa godinu-dvije da sve to skupa pojeftini. P.S. Treća stranica, netko loče domaću brlju: Citiraj:
|
I ja bi se tako s tim ljepo igrao.
Mala greška na 4 stranici "Test sistem je za ovaj članak 0naravno" |
Jedno pitanje... Kad ovo ide pod LN2 :p :D
|
King is dead, long live King :).
Mozda je vrijeme za zamjenu render slaveova ;). Pitanje samo kolko ce kostat DDR4 tj. hoce li biti puno skuplji od DDR3? |
mocno, ali i skupo...i druge x99 ploce koje vidim u ponudi (gb, evga...) su kojih 400-njak baksa...a i dvojim da ce procesorima uopce padat cijena, pa 4960x je i skuplji od od novog 5xxx flagship proizvoda...
mozda bi kolegi Lewisu (a i drugim korisnicima koji zahtjevaju sirovu cpu snagu) bia zanimljiviji 5820k s cijenom od ~44o$. :) |
kako ovo dobro izgleda :D Nakon dugo vremena nešto vrijedno pažnje.
|
Zar nisu rekli da će ove nove DDR 4 ploče biti kompatibilne
sa starim Haswellima? Nisam shvatio, socket je isti? |
Citiraj:
A Haswell i Haswell-E su sasvim dva razlicita svemira, LGA1150 vs. LGA2011-V3. |
Sve gledam i dobra je ova nova serija samo što ne znam koliko će biti isplativa kupnja sad u početku. Još od najjačeg Pentium 4 procesora pratim porast performansi i sa socketom 775 smo jako brzo dobili 100% povećanje performansi, ovdje sve nešto gledam i u prosjeku je to cca 25% (samo u nekim testovima je porast osjetan ali tko će vrtiti testove da skuži razliku u brzini). Nekako sam očekivao da će zbog DDR4 biti veći skok.
|
čisto reda radi opali wprime na svoj sb@4.7... 182s.
oke ovo je maestralno jak cpu, ali opet ova novija braća nisu neka ubersila obzirom koliko koštaju oni, a koliko rabljeni 2600k. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne kažem da su loši procesori ili da su spori, jedino kad gledam vrijednosti dobivene na defaultnim brzinama nije baš toliko veći skok koliko sam očekivao, pogotovo rad s memorijom, ispada da je DDR4 sada tek ponešto brža od DDR3 i uz to je stavljena DDR3 na 1866 MHz a ne 2133 MHz koja se bez problema može nabaviti u bilo kojoj trgovini. Najavljena cijena procesora nije nešto nedohvatljivo, jedino me zanima kolika će biti cijena kad se cijela platforma pojavi u trgovini, tu mislim CPU+MBO+RAM.
|
Citiraj:
Sto se kod DDR4 najvise primijeti je puno veca latencija, pa je valjda i u tom caka. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mislim da su komotno mogli unutra još Iris Pro ubaciti. Nadam se da s novom generacijom dolazi standardno i za obične smrtnike.
|
Citiraj:
Mislio sam više na ove module za nas smrtnike :D Kako god, moraju mijenjat da bi ljudi kupovali :) |
Još čekam nasljednika običnog Haswella
|
Citiraj:
http://www.crucial.com/usa/en/ct32g3elslq41339 |
Pa sasvim uredna cijena od ~20$/GB.
|
Al je ECC, dal ima nonECC?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:35. |