![]() |
Laptop se upali ali nekad nema slike
Toshiba satellite l655d-11d:
1. slučaj kada se ne pali: pritisnem tipku za paljenje, ledice zasvijetle, ekran crn, mislim da laptop ne dođe ni do biosa, do win sigurno ne dolazi, čuje se da hdd radi (njegova ledica ne svijetli) a vent se ne zavrti onako kao kad se laptop upali normalno. 2.slučaj je kada se upali sasvim normalno, to je otprilike svaki 10 put i tada radi kao da mu nije ništa, ulazi i u bios i u win bez problema i radi stabilno. Testirao sam ram i hdd kao i probao paliti laptop bez njih ( samo jednom pločicom rama-a), probao sam ga paliti samo sa baterijom/napajanjem, ni to nije dalo nikakve rezulatate. Meni se čini kao problem sa pločom, ali ako netko ima savjet što još probati, slušam prijedloge. :fala: EDIT: sad kad se dobro ugrijao , radio sat vremena, upali svaki put. Vj. hladni lem. Imali tko na forumu da to radi i kako se kreću cijene ? |
Da, ploča odnosno vrlo vjerojatno grafa laganini odlazi...Teško ćeš to sa 100% utvrditi ovak sam, ali...
|
Probaj ustekat vanjski monitor i vidjet ako daje slike na njemu.
Sto se tice hladnog lema, TV servis ili netko malo sposobniji sa lemilicom na vruci zrak. Ili guglaj kako je ekipa stavljala graficke i ostale stvari u pec :) |
Citiraj:
Citiraj:
Jedino rastaviti pa dati nekom tko radi reballing. |
pa samo maticnu bacis u pec... :) sa digitalnim mjeracem temperature, mozes cak prilicno dobro to odraditi, samo se treba pratiti temperaturne faze.
|
Javi se Alvinu ovdje na forumu.
http://forum.pcekspert.com/member.php?u=10129 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14. |