![]() |
Problem sa ethernetom
LP
Imam jedan problem u vezi routera/interneta itd.. Pred nekih tjedan i pol / dva, kad je bilo ono nevrijeme, grom je udario u telefon (samo telefonski uredaj), i telefon je otisao u vjecna lovista. Medutim, imamo i drugi telefon, tako da mozemo koristiti internet. Kod kuce imam 2 racunala. Jedno je stolno, a drugo je laptop, a koristim windows 7 na oba. Ja sad trenutno pisem sa laptopa, jer samo na laptopu mogu koristiti internet. Doduše,mogu koristiti internet i kad se spajam sa mobitela na router. Dakle, radi u biti samo wireless xD. Na stolnom racunalu mi pise pod Local Area Connection: Network cable unplugged. Isprobao sam sve one kabele koji idu iz kompa u router (imam ih par novih), i prilikom nijednog se ne upali ona zaruljica ethernet na routeru. Dakle, na routeru rade sve zaruljice koje trebaju, osim ethernet zaruljice. Uz to sam i nanovo instalirao sve ethernet drivere. Sad ne znam,u cemu bi mogao biti problem? I da, jos jedna stvar. Kad sam upalio racunalo ponovno nakon sto smo spojili kabel na novi telefon, unutar Network Connections mi se pojavila dodatna ikonica "VPN Connections", uz standardnu Local Area Connections, koja je uvijek samostalno. Sto je cudno, jer to nije znacilo apsolutno nista, ali me stvarno cudi zasto je sustav automatski ubacio tu vrstu konekcije. Hvala unaprijed svima .. . . |
Probaj lap spojiti Lan kabelom na router (nisi rekao koji router / operater) i vidi dali radi tj. imaš izlaz na internet.
Ako tada radi znači da ti je crkla mrežna na kompu > ovu postojeću u Biosu isključi a u slobodan slot (PCI / PCI-x) stavi drugu + drajveri > pjevaj. Ako tada neradi znači da su crkli svi Lan izlazi routera > traži zamjenu / prijava kvara i ne spominji grmljavinu. |
Router je Thomson EB5C93
A operater je T-Com Mislio si da drito spojim taj kabel iz lapa u roter, a ostavim wireless na lapu ili ga ugasim? Jer ne događa se apsolutno nista kad ustekam kabel iz routera u lap, ja internet i dalje imam (wireless koji je spojen na router). A kad na lapu iskljucim wireless i samo spojim kabel iz routera na lap, onda nemam neta na lapu. Znaci osla je mrezna na pc-u? Nisam probao soluciju reseta routera, mada ne znam koliko to moze pomoci u ovom slucaju .. |
Ako kabelom spojeni i PC i Lap nemaju internet, onda je logicno da je router, tj njegovi LAN portovi u banani. Naravno isprobao si kabel ubost u sve Lan portove na routeru, ne?
Pa resetiraj router, tj iskljuci ga iz struje na minutu; ne moze mu to skodit, a postoji sansa da se probudi iz letargije :) |
Ovako..
Nakon malo poduzeg "prckanja" i svega ... Ipak je nesto upalilo. Prvo sam resetirao router i isprva nije upalilo. Pa sam onda odstekao lan kabel iz jednog porta u drugi, pa opet nije sljakalo. Zatim sam opet resetirao router, pa isti odstekao iz struje i opet ga ustekao. Pa sam onda malo ispuhao u one lan portove na routeru i opet ustekao lan kabel u router (malo jacije sam ga ustekao) i upalilo je. Uglavnom, jedan ne radi, a drugi radi. (valjda otisao onaj koji je prije radio). A ovaj drugi radi labavo, ali radi. |
A to sve si radio sa Lan kabelom iz kompa ili lapa, nejasno si napisao.
Ako sad radi sa kompa onda znači da je preživio i na njemu za sada netrebaš ništa mijenjati. Ostaje ti gnjavit se sa T-Komom i tražiti zamjenu uređaja ako hoćeš, reci samo da Lan izlaz ne radi. |
I jedno i drugo. Svakakve kombinacije svega.:chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:41. |