![]() |
Abit IS7 progorila na jednom mjestu, jel se to da popravit?! (slika)
Nemam pojma, kako ni zasto, znam da nemam garancije samo.
Ploca radi, lampice svjetle, cooleri se okrecu, ali nece se uplati na monitoru, a u kucistu se sve vrti i radi... Evo slike, meni se cini da je neki kondenzator progorio pa me zanima jel se to da popraviti.... |
Jos jedna...
|
I jos jedna... :confused:
Pa ako netko zna kaj je to uopce progorilo samo nek pise... |
mis su riknula dva tranzića, jedan nisam našao (našao sam zamjenski).....no nažalost ploča je ostala mrtva.....ovo se vidi ali može biti još nešto oštećeno......to što ti se vrti vent neznaći ništa....samo da ploča daje struju
meni su prdnili kod RAM kontrolera, ploča je čak uspjela uspješno postat kad bih izvadio CPU da ga nema, ali kad bi trebala provjerit RAM nije bilo nikakvog posta....i naravno sukladno tome nije bilo ni signala na monitoru e sad šta eventualno možeš probat napravit, ja na ovim slikam nevidim što je to izgorilo......ako ni ti nevidiš oznake na komponenti onda nađi nekog s istom pločom pa nek ti kaže što piše na toj komponenti.....nađi tu ili zamjensku, odnesi nekom dobrom majstoru da ti polemi i drži palčeve sretno BTW...meni ovo (mutno je pa se nevidi) više izgleda na neki SMD tranzistor |
Citiraj:
Inace skeptican sam prema tim lemovima i kemijanju, upitno je kolko bi to jos radilo... Ja bi je radije ovak prodal i kupil novu ili probal zmuljat nekaj s garancijom... |
1. ploča u matičnoj firmi koja ju je uvezla i koja ju servisira može biti pod serijskim brojem ili isti može biti na računu pa možda neprođe
2. moraš biti sljep ili se namjerno napravit lud da ovo nevidiš 3. meni je pao kabel od USB-a na otvoreno pojačalo pod naponom ploču mi je skurilo 220 voltića....bila je cijela fleka sa doljnje strane...dobio zamjensku 4. kad su mi na ovoj riknuli tranzistori....dva komada u servisu to nisu ni vidjeli :beer: |
Citiraj:
Sve je vise manje bilo na defaultu. Meni nist nije jasno... |
1. loše napajanje
2. krivo umetnuta kartica 3. splet hebenih okolnosti......prašina+vlaga.......loše svemirske vibre 4. nijedna komponenta nije savršena.... bad.....ak ti je lakše....meni je u ovoj drugoj situaciji jamstvo izašlo za 13 dana:D |
Onu IS7 koju sam kupio od tebe radi dobro :-), valjda ju neće zadesit ista sudbina....
|
Dobis 400kn za nju, prodaj mi ju nazad... :cool:
Vise te nije ni kostala i to prije godinu dana... :beer: |
Nebi išlo.... odlično radi.... jako zadovoljan s njom....
|
Dam 50 Kn za skurenu + poštarina sa tim da ju ne pokušavaš popravljat. ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovisi posto, javi na PM...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:44. |