![]() |
zapalio se ventilator
Neki dan mi se zapalio ventilator na grafičkoj. Radi se o Gainward GS GeForce 3 Ti-200 64 MB. Bila je mrak kartica i najednom je nekaj počelo smrditi u 3 pičke materine. Brzo sam zgasio komp, otvorio kantu i imao kaj viditi. Usljed čega se to moglo dogoditi ?
Jel se može kupiti novi ventilator za grafičku i koliko bi koštao ? Pozdrav |
kakva ti je instalacija u kuci?
jel imas problema sa strujom ili napajanjem? koja je konfa? |
Instalacija u kući je dobra. S napajanjem nemam problema. Trenutna konfiguracija je:
Procesor: Intel P4 Celeron 1.7 Matična: VIA, detalje neznam Grafička: S3 Savage integrirana na matičnoj (prije je bila GF 3 dok nije odjebala) Hard Disk: IBM DeskStar 60 GB 7200 okr. Zvučna: integrirana na matičnoj (AC 97) Kućište: ATX Midi 300W |
Vjerojatno ti je došlo do nekog kratkog spoja na ventu:confused: . Možeš kupiti drugi. Cijena ti je za mali vent nekih 20-ak kuna. Naravno ima i većih i skupljih...
|
Koliko vidim radi se o nekom (bez uvrede) šrot napajanju. Možda je problem u tome. Ili je ventilator otišao u penziju. Znam slučaj gdje se komp gasio zbog loših instalacija.
|
Jedan malo offtopic;
dali netko zna zašto se vent od proc coolera na A 64 box uvijek/skoro uvijek ugasi nakon paljenja, jednostavno se ugasi - i to sam vidio na 2 stroja, mojem i prijateljičinim A 64 3500.:confused: a u biosu je namješteno da se gasi kada je temp proca manji od 10°c a temp proca je oko 35°c:confused: a poslije, nakon jedno 5-10 paljenja sve ok:confused: |
Možda je jednostavno vent na grafi bio prljav pa se više nije niti mogao vrtiti...Jel radi grafa još?
|
Citiraj:
|
Ma onda nije bed, izvadi je van kad je več otišao vent, počisti je, skini hladnjak i vent, promjeni pastu...remont na suhom doku:D
|
...si imao aparat za gašenje?:D
|
100% je zbog prašine!!! Ja sam na svojoj svakih mjesec i pol morao skidati vent jer je bio pun prašine i rastavio bih ga i podmazao. Inače taj vent mi sada hladi Gigabite 9550 GPU na 510 MHz:burn: , ali ga svejedno moram svako toliko servisirat.
|
Servis na svakih milion obrtaja? :)
Koristiš li samo ulje preporučeno od proizvođača? Već vidim reklamu: INA delta sint PC - da bi vaši PC ventilatori zujali do vječnosti...haha |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ulje kapnem od šivaće mašine (neznam jel Ina ili Castrol :confused: ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
jedINA ulje za PC:D:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:04. |