PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Mikrofon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25959)

bonovox 28.09.2005. 23:24

Mikrofon

Heej ljudi..pomagajte!

Kupio sam web kameru i dobio sam mikrofon s njom..ali čim uštekam mikrofon monitor mi se isključi.

U čemu je stvar??

THX!

Jablan 02.10.2005. 07:53

daj malo opširnije, gdje ukopčaš mikrofon?

Željac 02.10.2005. 08:23

Citiraj:

Originally posted by Jablan
gdje ukopčaš mikrofon?
A pitam se gdje bi ga mogao ukopčat...
:D :D :D

Codiac 02.10.2005. 17:05

Pa da vidimo na vulgaris zvucnim karticama nakeljenim na maticen imas tri utora line in line out i mic in. Dok an boljim maticnama imas 5 utora pa si gledaj di ga je mogao "ugurati".

Iako mislim da nevezano za to di si ga ustekao monitor ti se NEBI smio gasiti .

bonovox 03.10.2005. 17:02

Imam DFI Lan Party NFII B..mozda je moguce da sam negdje krivo ustekao..malo mi je nezgodno da dodjem iza kompa pa da "normalno" ustekam tako da sam iz "pticje" perspektive ustekao mic.

Zanimljivo da sada ne steka i da mic radi.

Btw..monitor se znao iskljuciti dok sam satima radio na kompu a nekad se znao iskljuciti i dok sam pokusavao ustekati mic. :confused:

bonovox 05.10.2005. 18:58

Za sada je sve OK!

Nadam se da bude tako i ostalo :clap:

Još samo neznam zašto mi toliko kasni zvuk preko video konverzacije..?

Kad pričam s bratićem čujem svoj glas kod njega ali tek 5-6 sekundi nakon što sam ja rekao nešto..a ja njegov glas čujem u istom trenutku?

Mislim..ono..on me pita nešto i misli da sam otišao zato jer moj odgovor kasni 5-6 sekundi..fakat zna biti smiješnih događaja :D :beer:

Crais 05.10.2005. 22:35

Zato što ti je upload puno sporiji od downloada, dok njemu nije. Pretpostavljam da imaš adsl (ili cable, svejedno)

bonovox 06.10.2005. 22:25

Tako je..imam ADSL od T-Coma 384/64 a on ima Iskonov ADSL isto 384/64..ja imam priključak na usb a on ethernet.

U čemu je stvar? :confused: :beer:

mc_fish 06.10.2005. 22:43

Citiraj:

Originally posted by Crais
Zato što ti je upload puno sporiji od downloada, dok njemu nije. Pretpostavljam da imaš adsl (ili cable, svejedno)
cabel koristi opricke ili hibridne kablove dok adsl koristi pitak boga koji mu dode:) a i adsl se vise zagusuje...zato...cabel opcenito je brzi od adsl-a ako ne po snazi po pingu svakako...inace zas si ne optimizirate veze?smanjite se velicinu paketa pa ce vam i past ping...

bonovox 10.10.2005. 12:58

Kako da si optimiziramo vezu? Daj mi tutrorijal :D hvala na pažnji :beer: btw..i dalje neznam zašto ima brži upload ako imamo isti paket :rolleyes:

speedy-3 10.10.2005. 13:08

e ovisi ti to i o o tome koji messenger koristis na MSN-u ce ti uvijek kasniti i nekada cak i stekati zvuk,,,, na Yahoo messengeru je to bolje rijeseno i sto se tice audio i vedo razgovora mozes imati pravu konferenciju znaci sa vise ljudi u isto vrijeme pricati sa na MSN nemos,,,, a najbolji messenger za audio razgovor je google talk zvuk nema stekanja, nema kasnjenja sve je kristalno cisto i brzo kao da si u istoj sobi s osobom s kojom pricas i bez obzira na vezu pa i ako imas 56k sve ide bez bada :)

i zasto si mic ne ukljucis s prednje strane kompa?? imas izlaz za mic NE??

bonovox 10.10.2005. 14:02

E da...koristim fuckin' MSN..znači yahoo je bolji..probat ću ga ;)

Dobio sam sa matičnom (gore navedenu) ono kaj stavim naprijed sa dva usb..audio i kaj ja znam kaj sve ne ali nemam ga gdje ugraditi zato kaj mi kućište ne podržava (imam termaltake xaser 3) imam mjesta za samo tri 5.25" s tim da je jedan već bio zauzet a u druga dva sam stavio optičke uređaje.. tako da sam primoran uključiti mic iza :( nema veze..sad šljaka..za sada :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:07.