PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   spajanje dvd roma... i problemi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25892)

ratz_hell 27.09.2005. 18:58

spajanje dvd roma... i problemi

imam vec spojen jedan cd rom i mislio sam spojiti dvd rom koji sam nedavno kupio i ja ga strpam u kuciste i zabijem napajanje i sabirnicu i kad aupalim cd rom mi je iskljucen nemogu imati obadva odjednom , znam da moram neke jumpere spajat , ali nemogu naci u kucistu nikakvu zicu koja bi se dala zabit u dvd rom, bio bih zahavalan na objasnjenju kako da rijesim ovaj problem... (sto detaljnije) hvala

Veki-os 27.09.2005. 19:05

Re: spajanje dvd roma... i problemi

Citiraj:

Originally posted by ratz_hell
imam vec spojen jedan cd rom i mislio sam spojiti dvd rom koji sam nedavno kupio i ja ga strpam u kuciste i zabijem napajanje i sabirnicu i kad aupalim cd rom mi je iskljucen nemogu imati obadva odjednom , znam da moram neke jumpere spajat , ali nemogu naci u kucistu nikakvu zicu koja bi se dala zabit u dvd rom, bio bih zahavalan na objasnjenju kako da rijesim ovaj problem... (sto detaljnije) hvala
Kakva sabirnica,to je IDE kabel.Ne trebaš nikakve žice "zabijat" u dvd-rom nego na cd-romu i na dvd-romu imaš za ukočat struju,IDE kabel,ono za zvuk i jumpere,koji tebi trebaju,to ti je ono gdje imaš 3 ili 4 položaja i na jednom ti je jumper.Na cd i dvd romu ti negdje mora pisati koji je položaj za što pa to pogledaj i stavi oba uređaja na cable select,to ti je oznaka CS i moralo bi raditi.

Veki-os 27.09.2005. 19:07

Evo i slike

mirkoB 28.09.2005. 23:12

ROFL. I IDE kabel je sabirnica.

Il' me ženi, ili IDE kabel kupi, ja u nešto žicu zabit moram.

Veki-os 28.09.2005. 23:23

Citiraj:

Originally posted by mirkoB
ROFL. I IDE kabel je sabirnica.

To stvarno ili?nisam nikad čuo da je netko tako rekao pa ne znam.Ali to je i IDE kabel : lol2 :

mirkoB 28.09.2005. 23:54

Sorry. Nisam mislio direktno na kabel, već na IDE kao takav (kak bi rekao Pervan).
LOL odoh zabit par žica u komp - pomozite, prolupao sam. Zabit, ubost, zabit, gurnut, turit....ajoj meni...sad će i žena stradati.

Veki-os 29.09.2005. 00:00

Citiraj:

Originally posted by mirkoB
Sorry. Nisam mislio direktno na kabel, već na IDE kao takav (kak bi rekao Pervan).
LOL odoh zabit par žica u komp - pomozite, prolupao sam. Zabit, ubost, zabit, gurnut, turit....ajoj meni...sad će i žena stradati.

Da i ja sam se pokidao na to zabijanje žica LOL

ratz_hell 06.10.2005. 07:57

lol ja sam na umu imao da je neko "zabijanje" zica negdje, znaci ono malo bijelo iscupam i stavljam po onima pokraj,na dvdu nepise nista o tom cs pa cu isprobavat samo 4 kombinacije? nemogu sjebat nesto? hvala veki

Veki-os 06.10.2005. 13:33

Trebalo bi ti na limu iznad tih jumpera pisati CS.SL i MR ali ak ne piše slobodno isprobavaj jedan po jedan položaj,ne možeš ništa zeznuti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:11.