![]() |
LCD monitor gubi sliku
Philips 200VW 20" monitor gubi sliku nakon otprilike 5 sekundi, ako ga isključim iz struje slika se ponovo pojavi na 5 sekundi, lagano zatreperi i nestane. Kad monitor osvjetlim sjena slike je vidljiva. Otvorio sa ga i pogledao naponsku pločicu, koja naoko izgleda uredno, jedino se čuje piskutavi zvuk, isto tako i ona druga pločica izgleda uredno.
|
Znaci monitor pokazuje sliku ali ona nije osvjetljena. Otislo je pozadinsko osvjetljenje.
|
Osvjetljena je na nekih pet sekundi, onda zatreperi i nestane, ali se ipak uspije primjetiti sjena slike. Ako je osvjetljenje, ima li tu pomoći?
|
zamijeniti inverter ili žarulju/led..
s tim da sam jednom imao slučaj da se žica, koja ide od invertera do žarulje, odpojila sa žarulje pa sam ju morao samo zalemit natrag.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo slika, provjerio sam sve spojeve koliko je bilo moguće, čak i ovaj ispod alu folije. Čini mi se kao da izgubi jačini napajanja, kao nema podršku kondenzatora iako svi izgledaju "zdravo"-
http://s1.postimg.org/ycxd2jb0v/2014_04_21_074.jpg |
Pusti to "izgledaju zdravo, napravi:
- nađi na netu service manual mada ti nije nužno potreban - zamjeni sve elektrolite osim ovog najvećeg, ako sam dobro izbrojio 7 komada, pazi da su zamjenski low-esr tipa, istog kapaciteta i radnog napona, dobar servis bi ih trebao imati na lageru - tek nakon ovog poviše a ako se problem ne riješi morati ćeš se igrati sa lampama šta je posebna zafrkancija EDIT: Evo ti service manual > http://linfotech.co.uk/schematics/Ph...20200VW8FB.pdf |
Citiraj:
Evo ima "Elmatis" 820/6,3 niske impedancije, valjda je to low-esr. |
niska impedancija = low-esr
|
Evo sam nešto kondenzatora našao u "Elmatisa", samo nemaju 470/10v i 330/16v, u Chipoteke se baš na snalazim sa nazivima.
Inače ovaj monitor je radio do mjesec dana po isteku garancije, pa mislim da se nije previše potrošio. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:58. |