![]() |
Jako glasan vent od grafičke
Pozdrav forumu, imam jedan problem.
Imam Sapphire HD 4850, nikad oc-ana. Sve je savršeno radilo do nedavno kada mi se vent počeo puno brže vrtiti. Dok je grafička u idle-u temperature su oko 40 stupnjeva. U zadnje vrijeme čujem da se vent ubrzava čak i dok surfam internetom, kao da samo surfanje predstavlja problem i napor. U igri temperature prelaze 60 stupnjeva redovno. Znam da su seriji HD 4000 općenito glasni ventovi, no dal bi samo surfanje trebalo dovoditi da grafa sama diže vent na oko 54% i više? |
A kad si zadnji put dobro ispuhao komp, ovdje problematičnu grafu pogotovo ?
|
Svako malo, jednom u 2 tjedna to radim
|
Koji model kartice je to? Koji hladnjak je gore?
|
Standardno, prvo zamjeniš pastu na GPU.
|
|
60 stupnjeva je ništa za jednu 4850, neke idu i do sto stupnjeva. Moja preporuka je da skineš neki program s kojim možeš ručno namjestiti brzinu ventilatora, sam si podesiš vrijednosti i riješena stvar
|
Mogu ručno podešavati u CCC, ali stvar je u tome da se vent diže i dok surfam po web-u, što po meni nebi trebao
|
A kolike su temperature kad surfaš po webu? Nije ni web što je nekad bio, sad neki browseri podržavaju hw akceleraciju...
|
Zavisi od temperature u sobi, od 38 do 45
|
Pa imaš sasvim ok temperature, možeš ili podesiti da ti sporije vrti ventilator ili ga podmazati ako je to zvuk ventilatora koji rikava...
|
ugasi hardversku akceleraciju u browseru i flashu, možda ga to zakuri :D
|
Skini vent i hladnjak, stavi novu pastu i vjerovatno ćeš se čuditi kako je tih :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53. |