![]() |
Instalacija SATA diska na ICH6
Imam gigabyte GA-8I915PL-G plocu sa 915PL chipsetom i ICH6 Southbridgeom i nikako ne mogu instalirati os na SATA disk. Nemam disketu na kojoj su driveri za to. Imam i jednu nForce 2 plocu na kojoj se lijepo stisne F6 i kasnije se ubaci disketa (vjerujem da znate proceduru pa necu opisivat). Pokusao sam par puta i uvijek kaze da ne moze pronaci disk na koji bi se instaliralo! Molim pomoc
Ne znam znaci li vam sto ovo da se live distribucija linuxa podize bez problema. mislio sam mozda da je HDD u kvar ali onda ne bi radili ni live linuxi zar ne!? |
u neki drugi komp ili u prijatelja ubaci cd od matične i na njemu nađi u direktoriju drivers, ich6 ili kako ti se već zove taj sata kontroler i pokreni "make disk" ili kopiraj file-ove iz direktorija na disketu. na svom kompu dalje znaš proceduru F6...S...čita disketu...enter...
|
nasao sam svasta poput SI3114, SI3114R,MSM32, MSM64,265RAID,365RXP...... , ali nista poput ICH6
Vjerojatno je to jedan od tih ali ne znam koji! |
Re: Instalacija SATA diska na ICH6
Citiraj:
|
pa kako onda ne mogu instalirati OS na disk? je li to do biosa? stavim u biosu na load optimized defaults i opet nista!
|
Citiraj:
|
Nisam siguran da je ispravan. Nisam primijetio da ga bilo gdje prijavljuje kao prisutnog ali mozda je to zbog krivih postavki u biosu.
|
a jesi li stavio s-ata kontroler na enable u biosu (ili s-ata boot ili sl...) ??
|
Jesam stavio sam ga na enable!
Otkrio sam kvar! Dofurao sam drugi s-ata disk i radi bez problema dok ovaj ne radi niti na drugom kompu! Zahvaljujem se svima na pomoci!:beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:16. |