![]() |
K3 Telekom molim pomoc
Pozdrav svima,
prvo se ispricavam ako vec postoji tema nisam ju uspio nac. moj problem stoji ovako: imam k3 mrezu i zadovoljan sam s njima samo sto ne mogu sa malog crnog modema Arris kablom se spojit na drugi komp, posto nisam nikakav expert u racunalima trazim vasu pomoc. Kad sam zvao K3 rekli su mi da pogledam na netu postavke ali nisam uspio naci. Toliko o teh. podrsci hehe :) Pa me zanima dali netko od vas zna postavke i kako ih ubacit u drugi komp. i dodatno pitanje dali mogu T-comov Thomson TG782i koristit kao wlan ruter? hvala u naprijed i ako se ikad vidimo u Rijeci castim picem :chears: |
Osnovni podatak si izostavio iz pitanja, a to je koji je tocno model spominjani Arris?
|
Sreća pa Google zna koji to mali crni kolega ima:
http://www.arrisi.com/product_catalo...2_tm602b-d.pdf http://moto.arrisi.com/support/docum...ide_Std1-7.pdf Dakle, radi se o kab. VoIp modemu, za Internet podešen u Bridge mode sa "automatskim spajanjem". Za daljne korake sve je isto kao kod Bnet - a sa osnovnim "router - om" (samo jedan Lan), vidi temu o Bnet - u. Za spajanje vipe uređaja istovremeno na internet moraš dodati neki WAN (Wireles) Router. Za to može poslužiti i TG782 ali mu moraš: 1 - promijeniti / ubaciti univerzal fw 2 - prekonfigurirati ga u WAN Wireless Router Baš o tome je rijeć u jednoj od susjednih tema na Mrežama. Na raspolaganju ti je: a) da to sam odradiš b) ako te neide da ti netko lokalno pomogne c) neznaš / nećeš se zezati, prodaj taj TG782 i nabavi "gotovi" WAN Wireless Router The End :) |
Nekako sam bio uvjeren da Rijecki K3 Telekom pruza samo wireless uslugu, a ne kabelsku, pa da ima ovaj model: ARRIS_Router_Setup_Web_GUI_UG.pdf
|
Mislim da u oba slučaja treba WAN Router za više klijenata istovremeno.
|
hvala vam na pomoci, ispricavam se na kasnom odgovoru na teren sam morao hitno :)
da spominjali su mi Wan router za istovremeno prikljucivanje 2 ili vise racunala. kao sto je Nikky rekao/la taj gore arrisov modem imam. probat cu sam napravit sa ovim TG782 ako ne ide dali ima neka preporuka za WAN wireless router ili mogu i najjeftiniji uzet? edit: ipak radje cu ja njega poklonit nekom a kupit si WAN router jer se gubim ovdje sa Thomson-ovim nista ne mogu nac od gore navedenog :D hvala jos jednom pa dali moze prijedlog koji wireless router da kupim nadam se da nisu skupi :D |
Edimax EW-7228APn (cca 200kn). Spojis ga sa svojim modemom, podesis ga u Access Point Mode i uzivas :)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:11. |