![]() |
X800 mamu mu njegovu!
:confused:
Dakle, danas sam kompletirao PC, a kad ono problemi! Imam Sapphire X800 grafičku i u svakoj igri koju sam dosad probao nakon nekoliko minuta se privremeno smrzne i upali se "vpu recover". Koji vrag? Promjenio sam drivere za maticnu i graficku i uvijek isto. Maticna je foxconn nf4uk8aa (nForce 4 ultra). Mora biti do graficke jer inace sistem radi stabilno. Da li se mozda pregrijava? Da hladnjak nije loše montiran ili je mozda cijela graficka u qurcu? :confused: |
pogledaj temperature po tome ćeš znat dal se pregrijava.
|
Re: X800 mamu mu njegovu!
Citiraj:
..pretpostavljam da imas dobro napajanje ? |
@buljo - s kojim programom da vidim temperaturu graficke? Ima li ona uopce senzore za temp.?
@jolkica - napajanje je AOpen-ovo sa kucista H500C, 300W PFC. U kucistu uz graficku imam: A64 3000+, 2x512 rama, 2x opticke pogone, 1x HDD, Skystar2 i modem. Nemogu virovat da joj treba jos struje. Da pokusam pristekat dodatno napajanje? Mozda joj PCIex nemoze dati dovoljno struje? P.S. Nista nije kloknuto i u idle sistem mi je 25-30 °C procesor i 30-35 °C unutrasnjost (barem sudeci po biosu i mbo utilityu). |
Pokloni ju meni:D
Ugasi vpu recover jer ti on nićemu ne služi osim kaj zahebava. Ako ti se nakon toga bude bloksalo u igrama probaj se igrat driverima Koju verziju uopće koristiš? |
Meni se prijatelju slično događalo sa Sapphire 9600XT i reklamirao je a oni mu u servisu kažu da je grafička ok
|
@Mar
everest. probaj s neki drugim napajanjem. |
Sad nakon sta sam je malo poblize pregleda ispostavilo se da ventilator na hladnjaku ne radi.
Moze li to biti mozda do nedovoljne snage supply-ja ili je ipak ventilator (konektor) u kvaru? |
Ventilator(konektor) je u kvaru.
|
...a i kupi posteno napajanje kad vec slazes takvu mrcinu od kompa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:02. |