![]() |
Laptop ne vidi wireless modem
Pozdrav svima,
Ovo je moj problem, pa ako ima netko ideju što bi moglo biti ... Laptopom HP Probook 4540 (Win 7 x64) povezujem se bežično s modemom ZyXEL. Nije bilo problema do jučer od kada laptop naprasno ne vidi modem. Drugim laptopom i s mobitelom se bez problema povežem s modemom. S druge strane HP laptop pronalazi druge modeme po susjedstvu, od kojih je jedan kao i moj, a ovaj u kući ne vidi. Prema tome ispada da su i modem i laptop ispravni međutim zajedno ne funkcioniraju. Probao sam sljedeće: - reset modema i laptopa - reinstal drivera za Ralink - gašenje antivirusa i firewalla - system restore Inače, povezivanje kabelom radi uredno. Ako imate bilo kakvu ideju šta da pokušam javite. Unaprijed hvala na svakom prijedlogu ... |
Procitaj post http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256956, jer mozda imas isti problem, tj postavi na Zyxelu rucno wifi kanal na neki 1-11.
|
Opet Ralink, bit će isti štos.
Postavljanje radnog kanala 1-11 na AP / Routeru formalno rješava stvar, ali to nije pravo rješenje. Pravo rješenje je postaviti / natjerati wireless karticu da (može) koristiti svih 13 kanala za eu lokacije. |
Super. Proradilo. Hvala puno. Bilo je na 12, promijenio sam na 6
Nikky u čemu je razlika 12 ili 6? Brzini ili ... |
U frekfenciji ... ovdje vidiš 12 i 13 u Sjevernoj americi nema ... pa eto na 12 voli ne raditi jer oprema stiže iz kine a vole je ameri :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:03. |