PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Excel pitanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=256588)

tintin 08.02.2014. 17:54

Excel pitanje

Imam radni list koji se po potrebi filtrira po određenim kriterijima i u njemu koristim funkciju subtotal za zbrajane...
Ono što me muči je kako zbroj ubaciti iza zadnjeg podatka koji se zbraja ili na dno stranice?

IvanVk 09.02.2014. 21:58

Zbrajanje i Subtotal u Excelu

Citiraj:

Autor tintin (Post 2542529)
Ono što me muči je kako zbroj ubaciti iza zadnjeg podatka koji se zbraja ili na dno stranice?

Koristi SUBTOTAL excel funkciju tako da iskoristiš argument "function_num" za svoje potrebe a to je 109 za SUM koji ignorira skrivene ćelije, pogledaj prvu tablicu na linku.

Dakle konkretno, ukloni filter i par redova ispod u stupcu za zbrajanje postavi formulu
Code:

=SUBTOTAL(109;range)
Kada filtriraš redove ostat će ti vidljiva ta ćelija i zbrojit će ti samo prikazane vrijednsoti.

tintin 10.02.2014. 06:17

Broj redova/čelija koje treba zbrojiti nije fiksan i ako to dam u neku čeliju kad tad će ju novi podaci pregaziti.
Za unos podataka u list i filtriranje koristim formu tako da bi i ta funkcija Subtotal trebala biti automatizirana.

Mikeyy 10.02.2014. 07:57

Stavi zbroj na vrh. Mislim da sa index formulom možeš mjenjati broj redova za zbrajanje.

tintin 10.02.2014. 08:48

Trenutno i je na vrhu, ali pošto je riječ o knjigovodstvu obavezno je da zbroj bude ispod.
A idealno bi bilo da je na dnu stranice i da vrijednost/i subtotala prenosi kao prvi unos na početak nove stranice.

Mikeyy 10.02.2014. 12:59

Bubam sada ideje, ali možeš u svaki red staviti sum formulu od vrha stranice, i onda samo prepišeš taj red sa podacima, a sljedeći red služi kao sum.

Ukucaj ovu formulu a A24, a iznad upiši bilo koje brojeve. Onda razvuci formulu dolje i probaj ukucati bilo koji broj na mjesto zadnje sume.
=IF(A23="";"";IF(SUM(A$1:A22)=A23;"";SUM(A$1:A23)))

tintin 10.02.2014. 20:56

Riješio sam tako da sam za sad uspio dobiti zbroj nakon svih unosa.
Idealno bi bilo da bude na kraju svake stranice pa dok to ne skužim poslužit će i ovako.

Dim iRow As Long
Dim ws As Worksheet

Set ws = Worksheets("KONTROLNI")
With ws

'traži prvi prazni red
iRow = ws.Cells(Rows.Count, 1) _
.End(xlUp).Offset(1, 0).Row 'broj 1 u ws.Cells(Rows.Count, 1) označava prvu čeliju, ako je ona puna onda ide u novi red

.Cells(iRow, 1).Value = Me.DatumTB.Value
.Cells(iRow, 2).Value = Me.CB1.Value
.Cells(iRow, 3).Value = Me.TemeljnicaTB.Value
.Cells(iRow, 4).Value = Me.OpisKnizenjaTB.Value
.Cells(iRow, 5).Value = Me.DugujeTB.Value
.Cells(iRow, 6).Value = Me.PotrazujeTB.Value
.Cells(iRow, 7).Value = "" 'Prazni podatke u tom redu u polju Saldo
.Cells(iRow + 1, 4).Value = "UKUPNO :"
.Cells(iRow + 1, 5).Value = "=SUBTOTAL(9,E6:E" & iRow & ")"
.Cells(iRow + 1, 6).Value = "=SUBTOTAL(9,F6:F" & iRow & ")"
.Cells(iRow + 1, 7).Value = "=SUM((SUBTOTAL(9,E6:E" & iRow & "))-(SUBTOTAL(9,F6:F" & iRow & ")))"

End With

Problem 16.02.2014. 11:11

evo, imam i ja jedno pitanje.

u memorandum stavljam logo firme u gornji desni kut i baca mi crni okvir od lijevog do desnog ruba u visini slike. Picture border je na no outline. Kak maknuti taj rub?

edit: riješeno :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:57.