![]() |
(riješeno) HP Compaq Presario CQ71, problem!
Pozz...
Ako nešto slično postoji ispričavam se, ja nisam našao. Dakle imam (odnosno ženin je) gore navedeni laptop i već duže ne radi kao treba, spor je , ugasi se sam i sl. Pokušao sam s novom instalacijom Windowsa, bilo je dobro nekoliko dana a nakon tog još veći problemi nego prije. Sad je u fazi da mu treba da se učita i više od desetak minuta (probao i u safe modu ista stvar), u nekoliko navrata pri podizanju javlja da ne vidi nikakav hard disk i sli. Definitivno će morat na servis (pa ako može preporuka za ZG) ali prije tog bi postavio možda glupo pitanje: ima li kakve veze baterija s radom laptopa? ova u njemu ne drži ni nekoliko minuta a nekako se poklopilo da što je baterija više slabila više se problema pojavljivalo (ili sam stvarno zabrija) Zahvaljujem na odgovorima... |
Imamo podforum problemi pa cu tamo prebaciti ovaj topic.
Ukratko, starost? Dali je ciscen ikada? Najbanalnija stvar koju si mogao je testiranje diska jer moguce da je on uzrok sporosti, a prasina i zacepljen sistem hladjenja je uzrok gasenja. Bateriju za sada pusti sa strane. |
Star je nekakvih 5 a možda i nešto malo više, nikad nije bio otvaran a samim time ni čišćen (naravno iznutra).
Da mogao bi staviti neki hard disk test program da vrti preko noći pa ćemo vidjeti. Što se tiče baterije i mislio sam da sam zabrijao :D Inače još uvjek vrijedi preporuka za dobar servis... |
|
hard ti ima bad sectore na pocetku, tu se i sama instalacija nalazi od vindozera, pa nastane show kada sistemu nesto treba sa tog dijela gdje su bad sectori.........
uglavnom, mjenjaj hard disk, a po mogucnosti i otvori te ocisti prasinu, promjeni pastu sa hladnjaka. nakon toga bi sve trebalo sljakati 5/5 ;). |
ma svakom slučaju lap ide na unutarnje čišćenje, a čini mi se i na izmjenu harda...
kako se nisam osudio rastavljat odnosno otvarat lap morat ću kad se već bude otvarao promijeniti i hard, inače da to znam (osudim se sam) vukao bih ga dok ne krepa... odoh baciti oko na te hardove, vjerojatno ću mijenjati proizvođača... zahvaljujem... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:20. |