![]() |
Domain user as local admin
Već pomalo gubim strpljenje.
Server 2008 R2 / lokalna domena i sve radi kako treba. E sad slažem GPO za instalaciju sofwera (bilo publish, bilo assigned). Domenski korisnici su samo domenski korisnici i sad s jednim korisnikom pokušavam i isprobavam. Dakle on je logiran na računalo koje je na domeni. Postavio sam ga da bude lokalni admin na računalu da može instalirati software i sl. Tj. da može sve mijenjati na računalu osim onoga što mu je određeno s GPO. I to radi. Postavim GPO za install softwera. User Config/Policies/software settings/Software install i dodam .msi paket iz sherang foldera gdje svi imaju pristup. Assigned instalacija prođe bez problema, a deinstalacija kroz CP (naravno) nije moguća. Odaberem "Published" opciju za deployment softwera. Odem na CP i pod "Get software" se uredno pojavi (Flash player.msi za probu). Pokrenem install, krene instalacija i u jednm trenutku mi javi da se logiram sa admin pravima da nastavim instalaciju. Prekinem, odem na sheran folder na serveru i instaliram istu stvar (flash) bez problema. Sad mi nije jasno zašto assigned instalacija prođe, a published ne, a svaka druga instalaija opet prolazi, ali instalacija kroz CP /Get software - ne. Jedino tu nemam admin prava. Sugdje imam (local admin) Inače nisam baš pametan, a sad pogotovo :) Svaki savjet je dobrodošao. :fala: |
Probaj ugasiti UAC na tom racunalu.
|
Nebitno da li UAC upaljen ili ugašen. Na nekima je, na nekima nije.
"Advanced Deployment Options" -> "Ignore Language when deploying this package" i sad radi sve savršeno :) Kod izrade msi paketa jezik se postavio na HR. Nisam na to obračao pažnju. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20. |